Március huszonegyedikén csütörtökön a Miskolci Rendvédelmi Technikum volt a helyszíne a Belügyminisztérium országos judobajnokságának, a Fürjész István-emlékversenynek. A Boon beszámolója.




A megnyitón a Belügyminisztérium képviseletében Menczer Gusztáv köszöntötte a versenyzőket. Elmondta, hatalmas öröm számára, hogy a tavalyihoz képest nőtt a résztvevők létszáma és sportszerű küzdelmet kívánt a versenyzőknek, majd Lövei László rendőrezredes, a Miskolci Rendvédelmi Technikum megbízott igazgatója köszöntötte a résztvevőket és megemlékezett a tavaly elhunyt Fürjész István harmadik danos judomesterről, aki a magyar judosport első ifjúsági Európa-bajnoka, korábbi szövetségi kapitány volt, és a kiemelkedő sportteljesítménye mellett hosszú időn keresztül szolgálta a rendészeti oktatást. Emléke előtt tisztelegve a bajnokság a Fürjész István-emlékverseny nevet is felvette.



Külön köszöntötte Fürjészné Borbély Juditot, a néhai Fürjész István özvegyét, aki a Boon kérdésére elmondta, hatalmas megtiszteltetés, hogy a férje nevét viseli mostantól a verseny, hiszen nagyon fontos volt számára ez a bajnokság, valamint a Miskolci Rendészeti Technikumban végzett munkája, és nagyon hálás, amiért ilyen szeretettel ápolják férje emlékét.

Rák László rendőralezredes, a tecnikum osztályvezetője elmondta, egy év kihagyás után idén második alkalommal rendezhette Miskolc ezt a rangos eseményt, ami rekord számú, csaknem százhatvan versenyzővel valósulhatott meg, és a Miskolci Rendvédelmi Technikum csapata teljes létszámmal nevezett.

„Tizenkilencedik alkalommal veszek részt versenybíróként ezen a színvonalas, kiváló szervezésű bajnokságon, és nagyon megtisztelőnek érzem a felkérést. Mindig nagy öröm számomra Miskolcon lenni, jól érzem itt magam. A judo tisztességes, sportszerű küzdelemre tanít, kontaktsportág, de kisebb a sérülésveszély, mint más hasonló sportágaknál. Olyan erkölcsi tartást ad, ami segíti a rendvédelmi dolgozókat a munkájukban és a magánéletükben egyaránt” – nyilatkozta Vári Tibor, a bajnokság versenybíróságának elnöke.




A küzdelmek kiváló körülmények között, magas színvonalú bíráskodás mellett zajlottak. A csapatversenyben a Készenléti Rendőrség lett az első, a további sorrend: Miskolci Rendvédelmi Technikum, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapesti Rendőr-főkapitányság, Terrorelhárítási Központ, Somogy Vármegye.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Boon
Gárdonyi Edina írása
Fotó: Bujdos Tibor)