Április huszadikán az Ungvári Miklós Ceglédi Judoközpontban rendezik meg az idei kata országos bajnokságot a felnőttek, a juniorok és a gyermekek részére.




A judo nemcsak sport, harcművészet és életforma, amelynek része a formagyakorlatok világa is. A kata országos bajnokságok története 2008-ban kezdődött, abban ez évben egy decemberi hétvégén az UTE judotermében rendezték meg az első kata országos bajnokságot. „Az Európai Judo Szövetség már megrendezi a kata Európa-bajnokságot és a nemzetközi szövetség is tervezi a kata-világbajnokság elindítását, így időszerű a kata magyar bajnokság megrendezése” – mondta dr. Németh Endre, az Országos Dankollégium akkori elnöke. A katabajnokságot 2008-ban egy kategóriában írták ki, vagyis együtt szerepeltek a férfi, a női és a vegyespárosok. Négy formagyakorlatban avattak bajnokot, ezek a következőek voltak: földharctechnikákformagyakorlata (Katame-no kata), határozottság formagyakorlata (Kime-no kata), dobástechnikák formagyakorlata (Nage-no kata) és Kodokan önvédelmi formagyakorlat (Kodokan Gosin-dzsucu).

Ebben az évben a tizenkettedik országos bajnokságra kerül sor, amelynek programjában szerepel a Nage-no kata, a Katame-no kata, a Kime-no kata, a Kodokan Gosin-dzsucu és a Dzsu-no kata (Ju-no kata), Nage-no katában és Katame-no katában a fiatalabbak (2006-ban és később születettek) részére is rendeznek versenyt.

Emellett a Magyar Judo Szövetség Országos Dankollégiuma szervezésében újra megrendezik a hat-tízéves korú kis judokák kataversenyét, a Nage-no kid és Katame-no kid kata országos bajnokságot.




Tavaly is Cegléden, az Ungvári Miklós Judoközpontban rendezték meg a kata országos bajnokságot, amelyen rekord létszámú indulót láthatott a népes közönség. Tizenhét magyar egyesületen kívül Horvátországból és Szlovéniából is érkeztek sportolók, összesen ötvenkilenc pár adta le a nevezését és szállt harcba a helyezésekért.

 

Versenykiírás letöltése: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Gombkötő Roland
Fotó: MJSZ, Simon Csaba)