Rijekában rendezték a nyílt horvát formagyakorlat judobajnokságot. A rangos megmérettetésen a Pápai Judo Akadémia két párosa egy arany- és egy bronzérmet szerzett. A Pápai Médiacentrum beszámolója.



Négy nemzet és rekord mennyiségű nevező jelent meg a bajnokságon, amelyen a magyar csapatban a Pápai Judo Akadémia négy sportolója kapott helyet. Ősz Regina és Kampel Eszter kiemelkedő teljesítménnyel, a juniorok között tíz párost maguk mögé utasítva szerezték meg a győzelmet, a Mezei Dorina, Mezei Virág duó a felnőttek között tizenhat párosból az előkelő harmadik helyen végzett.

„Eszterék maximálisan megérdemelték az első helyet, a második helyezett párosnál több mint húsz százalékkal több pontot kaptak, európai szintű gyakorlatot mutattak be, nem volt kétség az első helyük. Dorináék több szakember szerint is jobbak voltak mindenkinél, tudni kell, hogy a legnagyobb ellenfelük edzője volt az egyik bíró, így nem volt nehéz kitalálni, hogy kik fognak az első helyen végezni. De ezzel nem foglalkozunk, megszoktuk már ezt a fajta bíráskodást, készülünk tovább, ugyanis hamarosan Olaszországba az Európai Judo Szövetség versenyére utazunk, Pordenonében ugyanez a két pápai páros fog indulni, bízunk benne, hogy ezúttal is jó eredményeket érnek el a lányok” – mondta Mezei Csaba, a Pápai Judo Akadémia szakmai vezetője.



Van egy ünnepeltünk is ezen a napon: ma negyvennégy esztendős az ifjúsági magyar bajnok Szajtz László. Isten éltesse!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Pápai Médiacentrum
Haraszti Gábor írása)