A hétvégén Linzben rendezték meg az idei osztrák masters-bajnokságot, amelyen jól szerepeltek a mieink. A nemzetközi versenyen tizenegy ország (Csehország, Franciaország, Horvátország, Németország, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Üzbegisztán és a rendező Ausztria) százharminchárom judósa lépett tatamira, színeinket hét versenyző képviselte.


A Hungarian Masters Judo Club judósai: Nagy Aladár (balról), Vészi Klára,
Flóri Miklós elnök, Zatik József és Halmi János Linzben


A nők négyes kategóiájában a 63 kilogrammos súlycsoportban öten indultak, köztük volt a ’90-es évek válogatott versenyzője, Vészi Klára (Hungarian Masters Judo Club) is, aki két cseh és két osztrák ellenfelét is legyőzve aranyérmet szerzett – Klári mind a négy mérkőzését ipponnal nyerte!

A férfiak ötös kategóriájában (50-54 évesek) a 73 kilogrammosok küzdelmeiben Zatik József (Hungarian Masters Judo Club) jeleskedett, aki két osztrák judós legyőzésével jutott be a fináléba, ott pedig a szlovák Chobot ellen aratott győzelemmel szerezte meg az aranyérmet.

Négy magyar judós is ezüstérmet szerzett: Halmi János (Hungarian Masters Judo Club, M6, 90 kg), Nagy Aladár (Hungarian Masters Judo Club, M7, 66 kg), Szél Pál (Hungarian Masters Judo Club, M6, +100 kg) és Weinber Mihály (Dunaharaszti JC, M5, +100) a dobogó második fokára állhatott, míg Malik Zoltán (Dunaharaszti JC, M2, +100) a negyedik helyen zárta a tornát.

Mint ismeretes, a masters judósok idei legnagyobb eseménye közeleg: november 24. és 26. között Abu-dzabiban rendezik meg az 5. IJF Grand Masters-világbajnokságot.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2013
Gombkötő Roland
Forrás: ÖJV)