A Delmagyar.hu sorozatában Csongrád megyei sportegyesületeket mutat be. A Szegedi Judo Iskola SE nagy bázissal rendelkezik. A klub nemcsak Szegeden, hanem Szőregen és Deszken is tart tréningeket, mi az utóbbi csoportot látogattuk meg.



További fotók a deszki judós palántákról: KLIKK IDE!


Nem vitás, hogy a londoni olimpiának köszönhetően egyre népszerűbb sportnak számít a judo Magyarországon. Éppen ezt szeretné kihasználni a Szegedi Judo Iskola SE is, hiszen a szegedi csoportjai mellett egyre jobban terjeszkedik, és immár Szőregen és Deszken is foglalkozásokat tart. Huszár László tíz éve kezdett el edzősködni, a deszki csoportját lestük meg a szerda esti edzésen.

„Szépen fejlődünk, egyre többen vagyunk. Rendszeresen tizennégy-tizenhat fő jár a foglalkozásokra. Nagyon lelkesek a fiatalok, akad közöttük óvodás is, de legtöbben a tíz évesek vannak. Heti kétszer tartok foglalkozást, hétfőn és szerdán edzünk. Hasonló a helyzet Szőregen is, ott már régebb óta zajlanak az edzések, éppen annak sikerességén felbuzdulva indítottuk be a deszki csoportot. Jó ötlet volt” – kezdte a beszélgetést Huszár László.

A fiatal tréner Kiskundorozsmán járt óvodába, és itt látott egy plakátot a falon, amelyet hazavitt magával. Édesapjától kérdezte meg, mi van rajta, aki elárulta, hogy cselgáncsedzésre lehet jelentkezni. Huszár László másnap már ott volt az edzésen, azóta a judo bűvöletében él.

„És milyen az élet, Katona Pál ismertette meg velem a sportág alapjait, és most is együtt dolgozunk, egy csapatot erősítünk, most már mint kollégák tevékenykedünk. Sokat tanultam tőle, nagyon szeretem az edzősködést. Célom, hogy minél több fiatallal megismertessem a cselgáncsot, és az is eltökélt szándékom, hogy ne csak gyerekként űzzék a judót, hanem maradjanak meg felnőttként is a sportágnak. Mi a szép benne? Miért ajánlom? Fegyelemre, figyelemre, precizitásra és tisztaságra nevel a judo. Amit itt megtanul egy gyerek, azt az élet számos területén tudja majd kamatoztatni. Nálunk minimális a sérülésveszély, ezért ajánlanám, hogy ismerkedjenek meg vele” – folytatta a beszélgetést Huszár edző.

Egy biztos, a deszki fiatalokat látva jóleső érzés tölti el az embert, hogy a gyerekek mennyire szeretnek mozogni, az anyukák és apukák pedig büszkék rá, hogy a csemetéik ilyen lelkesedéssel járnak az edzésre. Nagyon várták lapunk fotósát, és büszkék arra, hogy velük is foglalkozunk sorozatunkban.

„Népes csapattal rendelkezik a Szegedi Judo Iskola SE. Szilágyi Csaba vezetőedző irányításával dolgozunk, így amikor kell, akkor segítek nekik, a hétvégén Kecskemétre utazom egy csapattal, részt veszünk egy rangos versenyen” – fejezte be a beszélgetést Huszár László.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2013
Forrás: Délmagyarország
Süli József írása
Fotó: Karnok Csaba)