Újabb szép nemzetközi sikert ért el a kaposvári judosport: Kárpáti Emese aranyérmet szerzett a csehországi Liberecben megrendezett junior Európa-kupa viadalon.



Kárpáti Emese (balról a második) a dobogó legfelső fokán


A Sportközpont és Sportiskola válogatott versenyzője végig jól küzdött és ezúttal a szerencse sem pártolt el tőle, így felállhatott a dobogó tetejére. Emese ezzel kivívta a részvétel jogát az Egyesült Államokban megrendezendő ifjúsági világbajnokságra. Demeter Bndegúz a nehézsúlyú fiúk között hetedikként zárt. A rangos viadalon harminc ország háromszázhetven sportolója vett részt.

Egy arany- és három bronzéremmel zárták a magyarok a paksi junior Európa-kupa viadalt, a hagyományos Atom-kupát. A nehézsúlyúak között a második danvizsgáját két héttel korábban sikerrel teljesítő óriás, a kaposvári Demeter Bendegúz a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Böröcz Zsolt és Kéki Márton tanítványa a bronzért egy holland fiúval küzdött, aki tavaly kétszer is ipponnal legyőzte őt, de most taktikus küzdelemben, egy vazarit érő leszorítással sikerült visszavágnia, és az Eb-részvételt jelentő helyezést kiharcolnia. A rangos viadalon huszonkét ország háromszázhatvannyolc judósa vett részt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2013
Forrás: Kapospont
Fotó: EJU, Miroslav Petrik)