Két érem jutott a somogyi reménységeknek a Szeged melletti Domaszéken rendezett diák C-korcsoportos (10 évesek) országos diákolimpiai dzsúdódöntőben.

A legszebb eredményt a somogyi megyeszékhely egyik legígéretesebb judósa, a 30 kilogrammos Tóth Krisztián (Kaposvár, Toldi Lakótelepi Általános Iskola és Gimnázium, a testnevelő tanárnője Balogh Jánosné, az edzője Kéki Márton) érte el. A tehetséges sportoló úgy menetelt egészen a döntőig, hogy még fél percig sem tartottak a meccsei. A fináléban is végig nagy fölényben volt, az aranycsata vége előtt 25 másodperccel azonban egy pillanatnyi kihagyás elég volt ahhoz, hogy – a korábbi versenyeken már legyőzött – budaörsi ellenfele kerüljön ki győztesen. Tóth Krisztián a diákolimpiai meccseit is beleszámítva eddig kereken 80 mérkőzésnél tart, s ezek közül 77-et(!) megnyert.

A másik éremről a 45 kilogrammos Buzsáki Bálint (Szenna, Fekete László Általános Iskola, a testnevelő tanára Bekes Sándor, az edzője Böröcz Zsolt) gondoskodott, aki csak az elődöntőben kapott ki, s így végül bronzérmes lett. A 36 kilogrammos Kordély Péter (Kaposvár, Toldi Lakótelepi Általános Iskola és Gimnázium, a testnevelő tanárnője Balogh Jánosné, az edzője Kéki Márton) három győztes mérkőzése után az elődöntőben, majd a bronzmeccsen is alulmaradt, így az ötödik helyen végzett.

(Judoinfo.hu 2006 – Regionális hír a Somogyi hírlapból,
Fenyő Gábor tollából)