A londoni ExCel-komplexum judócsarnokában kedd reggel megkezdődtek az ötkarikás torna negyedik napjának küzdelmei, ezen a napon a férfi 81 és a női 63 kilogrammos súlycsoportok küzdelmeire kerül sor. A magyar színeket Csoknyai László képviselte, a paksi judós a kilencedik helyen zárt.
ÉLŐ EREDMÉNYEK 



Az Atomerőmű SE 81 kilós olimpiai indulója az indonéz Wiradamungga ellen kezdte meg londoni szereplését, s ahogyan az várható volt, ipponnal le is győzte a judóban eddig különösebb eredménnyel nem rendelkező ázsiai sportolót.

"Bemelegítésnek jó volt ez a meccs a koreai előtt, de verseny valójában csak most kezdődik" - mondta az első mérkőzés után Csoknyai László.

A legjobb tizenhat között a dél-koreaiak klasszisa, a Pekingben ezüstérmes, kétszeres világbajnok Kim Dzse Bum volt Csoknyai ellenfele. A statisztikák eddig egy összecsapásukat tartják nyilván, eszerint a 2010-es tokiói világbajnokságon Kim nyert, most is óriási bravúr kellett volna a továbbjutáshoz. Tegyük hozzá: Csoknyai korábban is vert már meg regnáló világbajnokot...

Sajnos a bravúr most nem sikerült, de a magyar judós dicséretére legyen mondva, hogy a meccs végére a koreai teljesen elkészült az erejével, akció nélkül, két intéssel tudta csak legyőzni a paksi fiút, aki így a legjobb tizenhat között fejezte be a versenyt, s mivel a judóban ezekről a helyezésekről nem döntenek külön, kilencedikként kerül be az évkönyvekbe.

"Jól odaállt a koreainak, jól dolgozott ellene, de hibázott, amikor hagyta, hogy a koreai fent megfogja. Most sajnálhatjuk igazán, hogy megváltozott a vigaszágas rendszer, mert Lacinak nincs lehetősége a javításra, nem tudhatjuk meg, hogy ma mások ellen mire lett volna képes" - nyilatkozta az összecsapás után a paksiak edzője, Hangyási László.

"Egész este videóztunk, próbáltuk megtalálni a koreai gyenge pontját. Figyelnem kellett arra, hogy lefogjam a kezét, igyekezzek megelőzni és ne hagyjam, hogy a hátamra, vállamra fogjon. Úgy érzem, mindent megtettem a továbbjutásért, de az egyik taktikai utasítást nem tartottam be, túlságosan előrehajoltam, és Kim fent meg tudott fogni, ebből lett az intés. Sajnálom, hogy így ment el négy éves munkánk, még egy kicsit jobban kellett volna hinni benne, hogy meg tudom csinálni" - mondta kissé letörten az Atomerőmű SE huszonnégy esztendős judósa, aki először szerepelhetett az ötkarikás játékokon.

Mellesleg: Kim végül megnyerte az olimpiai aranyérmet a 81 kilósok között... 

 

FÉRFIAK
81 KG. 1. forduló: Csoknyai László–Putu Wiradamungga (indonéz) 10–0. 2. forduló: Csoknyai László–Kim Dzse Bum (dél-koreai) 0–5


A végeredmény


FÉRFIAK
81 KG (34 induló)
1. Kim Dzse Bum (dél-koreai)
2. Ole Bischof (német)
3. Ivan Nyifontov (orosz)
3. Antoine Valois-Fortier (kanadai)
5. Nakai Takahiro (japán)
5. Travis Stevens (amerikai)
7. Leandro Guilheiro (brazil)
7. Emmanuel Lucenti (argentin)
9. CSOKNYAI LÁSZLÓ (Atomerőmű SE)

NŐK
63 KG (24 induló)
1. Urska Zolnir (szlovén)
2. Hszü Li-li (kínai)
3. Ueno Josie (japán)
3. Gevrise Emane (francia)
5. Dzsung Da Vun (dél-koreai)
5. Munkhzaya Tsedevsuren (mongol)
7. Alice Schleisinger (izraeli)
7. Elisabeth Willeboordse (holland) 

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás)