2012. május 13.

Tizenöt magyar érem a masters Eb-ről!

Összesen tizenöt érmet – két aranyat, öt ezüstöt és nyolc bronzot – szereztek a magyar judósok a masters Európa-bajnokságon a lengyelországi Opolében, ezzel huszonhat fős küldöttségünk az éremtáblázat hetedik helyén végzett. Az Eb-n harmincegy ország 472 judósa lépett tatamira.Péter Sándor az M9-es kategória 100 kilogrammosai között lett Európa-bajnok


Az éremtáblázat első helyére Oroszország került (27 arany-, 21 ezüst- és 14 bronzérem), megelőzve Németországot (11, 8, 10), a házigazda Lengyelországot (7, 6, 10), Franciaországot (6, 6, 20), Olaszországot (4, 4, 5) és Nagy-Britanniát (3, 1, 0).

A magyar válogatottból két judósunk állhatott fel a dobogó legfelső fokára, mindketten voltak már korosztályos világ- és Európa-bajnokok: az M5-ös kategóriában a nehézsúlyúak versenyében a bajai Tamás László, míg az M9-es korcsoport 100 kilósai között Péter Sándor vehetett át aranyérmet.Tamás László (középen) újra Európa-bajnok lett


Ezüstérmet szerzett Korányi Miklós (M4, 60), Németh Károly (M6, 81), Zelenyánszky András (M7, +100), Milos Ildikó (F1, 48) és Vészi Klára (F2, 57), bronzérmes lett Büki Péter (M2, 73), Horváth Tamás (M3, 100), Nagy-Hinst István (M6, 100), Sárkány László (M3, 66), Szabó Zsolt (M1, 81), Szaszkó Ákos (M1, 90), Sztancs Gábor (M8, 90) és Zachar Attila (M3, 73).


Essősy Ákos (M1, 81), Göndöcs Attila (M3, 60), Nagy Aladár (M6, 66), Nagy István (M1, 81), Szentpétery Arnold (M1, 100) és Karafiáth Bea (F2, 63) az ötödik, Márkus Barnabás (M3, 90) és Zsobrák János Illés (M2, 66) a hetedik, Staudt Béla (M4, 81) pedig a kilencedik helyen végzett.

A masters Európa-bajnokság eredményei: KLIKK IDE!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Fotó: EJU)Hungarian Masters Open: kétszáz fölött az előnevezők száma!
Hungarian Masters Open: kétszáz fölött az előnevezők száma!

Szombaton és vasárnap Százhalombattán rendezik meg a jubileumi, huszadik Hungarian Masters Opent, a nemzetközi veterán viadalra előzetesen tizenöt ország kétszáznyolc judósa nevezett.

Hungarian Masters Open: a szorgalmasabbak máris neveznek
Hungarian Masters Open: a szorgalmasabbak máris neveznek

Sorban érkeznek a kétnaposra bővült Hungarian Masters Openre a nevezések, már tizenhárom ország csaknem száz judósa nevezett a nemzetközi veterán viadalra.

Kétnapos ünnep lesz a Hungarian Masters Open
Kétnapos ünnep lesz a Hungarian Masters Open

Huszadik alkalommal rendezik meg Százhalombattán a Hungarian Masters Opent, vagyis az idei nyílt magyar masters bajnokságot. Emlékezetes lesz az ünnep!

Külön vitrin jár neki a Sasaki Judo Múzeumban
Külön vitrin jár neki a Sasaki Judo Múzeumban

Egészen kivételes az óbudai Péter Sándor judós pályafutása: 2002 óta a veterán judósok között a veteránok között egy híján egy tucatnyi világbajnoki aranyérmet szerzett! És még nincs vége!

Vészi Klára és Géra Nándor az Év veterán judósa
Vészi Klára és Géra Nándor az Év veterán judósa

Első alkalomal hirdetik ki az Év legjobb veterán judósa cím tulajdonosait. 2017-ben az egyaránt világ- és Európa-bajnoki aranyérmes Vészi Klára és Géra Nándor érdemelte ki az elismerést.

Magyar Judomesterek Clubja: három érem a fiatalok között
Magyar Judomesterek Clubja: három érem a fiatalok között

A Magyar Judomesterek Clubja is részt vett a III. osztályú felnőtt országos bajnokságon, amelyet december első vasárnapján a Megyeri úti Horváth István Judocsarnokban rendeztek meg.

Elhunyt Legény István
Elhunyt Legény István

Elhunyt Legény István, az MTK legendás judocsapatának tagja, aki három alkalommal (1959-ben, 1960-ban és 1961-ben) is megnyerte az egyéni országos bajnokságot.

Magyar érmek a cseh veterán bajnokságon
Magyar érmek a cseh veterán bajnokságon

Október 28-án rendezték Prágában a cseh veterán bajnokságot. A szerény körülmények között – két tatamin – megrendezett bajnokságon mintegy százhúsz sportoló vett részt.

A JUDOINFO TOVÁBBI VETERÁN HÍREI