2012. február 08.

Legalább esni tanulj meg!

Ahogy Tanács Attila, a Bácsalmási Sprint SE elnöke mondja, az év első hónapja sem telt el esemény nélkül: a judósok az edzések mellett Bácsalmáson és Baján övvizsgákon vettek részt, míg maga az elnök – Piukovics Tamás edzőtársával közösen – övvizsgán működött közre Homokmégyen, majd Tatán edző-bíró továbbképzésen gyarapította tudását.

Január 14-én a Bajai Judo Club által szervezett küzdelmi edzésen a hazaiakon kívül solti, foktői, bácsalmási és bajmoki versenyzők vettek részt. A bácsalmási csapatot Tanács Attila és Páncsics Zoltán edzők kísérték el.Országos edző-bíró továbbképzésre került sor január 21én Tatán, az évenkénti kötelező egész napos előadáson Tanács Attila edzőként és bíróként is képviselte a bácsalmási klubot a tatai olimpiai központban.

A bácsalmási egyesületi övvizsgát január 24-én tartotta meg a szakosztály, a Gyermekotthon tornatermében, ahol keddi és csütörtöki napokon 17.30 és 19.30 között zajlanak a foglalkozások. Az övvizsgán Tanács Attila növendékei közül Demeter Áron, Magyar Adél és Magyar Botond szerezte meg az ötödik kiu (kyu) -fokozatot jelképező sárga övet.

Január 30-án a homokmégyi és foktői egyesületek övvizsgáján Tanács Attila és Piukovics Tamás sportedzők is megjelentek, ahol a vizsgáztatással kapcsolatos feladatokat látták el.
 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: ProSport)


 

Gútán remekelt a zirci judós csapat
Gútán remekelt a zirci judós csapat

Remek eredményeket értek el a zirci Vincze Judo Club fiatal versenyzői a közelmúltban megrendezett nemzetközi megmérettetésen. A szlovákiai Gútán lebonyolított viadalon kilenc ifjú tehetség kapott bizonyítási lehetőséget Vincze Ferenc edzőtől.

Nippon eredmények a diák C és II. osztályú felnőtt ob-ról
Nippon eredmények a diák C és II. osztályú felnőtt ob-ról

November másodok hétvégéjén rendezett országos bajnokságokon a Nippon Sport Judo Club tíz judokával képviselte magát és mindegyikük pontszerző helyen végzett.

Gyűlnek a nagykőrösi bajnoki érmek
Gyűlnek a nagykőrösi bajnoki érmek

Két igazán rangos versenyen léptek tatamira az elmúlt hétvégén a Kőrös Judo SE versenyzői. Százhalombattán rendezték meg a diák C-korosztály (2007-ben születettek) országos bajnokságát.

Tudatosan készül a sport utáni időkre Bor Barna
Tudatosan készül a sport utáni időkre Bor Barna

Sportolói pályafutása után is a tatami mellett képzeli el az életét az Atomerőmű Sportegyesület nemrégiben megyei Prima-díjjal kitüntetett válogatott judósa, Bor Barna.

Sikeres hétvége áll a PVSK judósai mögött
Sikeres hétvége áll a PVSK judósai mögött

November 11-én a diák C országos bajnokságra, Százhalombattára utazott a PVSK hét judokája. Voltak, akik országos versenyen most léptek először tatamira. Közülük Märcz Nóra Száva a dobogó harmadik fokára állhatott, és bronzéremmel zárta a versenyt.

A JUDOINFO TOVÁBBI REGIONÁLIS HÍREI