ImageAmint arról  beszámoltunk, Ozsvár
András és Ilyés Gyula szakmai
irányításával, intenzív sportokta-
tói tanfolyam indult augusztusban.



Az intenzív sportoktatói tanfolyamon OKJ-oklevelet
szerezhetnek a jelentkezők, a képzés augusztusban beindult, a tíz hallgató már egy jól sikerült gyakorlati táboron is túl van.

Image

Ozsvár András és Ilyés Gyula hosszú, eredményes évtizedeket töltött el a tatamin, tudásukat és tapasztalatukat – a Fitness Akadémia égisze alatt folyó – sportoktatói képzés keretein belül a hazai edzőképzés szolgálatába állították.

Image
Ozsvár András (jobbra) és Ilyés Gyula

A tanfolyam eltér a korábban megszokottaktól, a jelentkezők intenzív képzés során, mindössze négy hónap alatt szerezhetik meg az OKJ-oklevelet. A tandíj sportbaráti – 50 ezer forinttal kevesebb, mint más sportoktatói tanfolyamok díja –, vizsgadíjjal együtt 120 ezer forint.

A tíz jelentkező augusztus végén háromnapos gyakorlati táborban vett részt, ahol a két szakmai vezető, az egyaránt hatodik danos Ozsvár András és Ilyés Gyula által kidolgozott tematikus szakmai anyaggal ismerkedtek meg. A gyakorlások során az esésektől a Nage-no kata ismeretéig, a judo oktatás sarokkövein át a hibajavításig, sok mindennel megismerkedtek az edzőjelöltek.

„Rendkívül jól sikerült az Ozsvár Bandi Farkastorki úti edzőtermében megrendezett tábor – érkezett az összegzés Ilyés Gyulától. – A három napot a konstruktivitás jellemezte, mivel senki sem tévedhetetlen, mi, gyakorló edzők sem, ezért szívesen meghallgattuk a sportoktató képzésre jelentkező sporttársak véleményét. Sokat jegyzeteltek a kollégák, jó néhány gyakorlatot átvettek egymástól.”

Az elméleti képzés anyagának elsajátítása (a fitness.hu oldalról letölthető), s a vizsgák után október közepére már sportoktatói végzettséget igazoló OKJ-oklevelet szerezhetnek a hallgatók.

Az Ozsvár András-Ilyés Gyula páros úgy tervezi, később a sportoktatói képzésnél használt tematika alapján középfokú edzői tanfolyamot is indítanak.

Image
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2011
Forrás: Balogh Zoltán)