ImageTöbb mint százötven utánpótláskorú
és felnőtt judoka lépett tatamira áp-
rilis 30-án a nagytarcsai iskolában
megrendezett amatőrversenyen.



A szervező, Ilyés Gyula sikeresnek ítéli a judót szabadidős tevékenységként űző sportolók versengését, biztos, hogy jövőre is megrendezésre kerül a viadal.

Image

A veresegyházi judósok edzője, Ilyés Gyula és a közép-magyarországi régió vezetője, Kovács Ernő áll az amatőrök számára kiírt versengés kezdeményezése mögött. A két szakember meggyőződéssel vallja, a judo nem csak profi szinten okozhat örömet, az amatőröknek is lehetőséget kell biztosítani, hogy azonos tudású riválisok ellen mérhessék le felkészültségüket. A nagytarcsai viadal a sportág népszerűsítését is szolgálta, az edzők fontosnak tartják a bázis szélesítését.

Image

“Annak ellenére, hogy először rendeztük meg az amatőrök részére kiírt versenyt, az ország minden részéből érkeztek sportolók – mondta Ilyés Gyula. – Sikeresnek értékelem, bízom benne, hogy a következő viadalon még többen vesznek majd részt. Mindenkinek jutott ellenfél, a legkisebbeknek arra is volt lehetőségük, hogy csak földharcban küzdjenek.

Image

Remélem, más edzőkollégák is felismerik az amatőr judo jelentőségét, mert ez a sportág nem csak élsportszinten élvezhető. Nagy csatákat vívtak a tatamira lépő judósok, szép érmeket vihettek haza. Edzőktől, versenyzőktől csak pozitív visszajelzést kaptam, sokan már a következő versenyről érdeklődtek. Hagyományteremtő szándékkal indítottuk útjára a viadalt, a kitűnő hangulat megerősítés volt számomra, jó úton járunk, jövőre is lesz ilyen megmérettetés.”

Image
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2011
Forrás: Balogh Zoltán)