ImageAz olimpiai bronzérmes Ozsvár András
és Ilyés Gyula szakmai irányításával,
intenzív sportoktatói tanfolyamon sze-
rezhetnek OKJ-oklevelet a jelentkezők.



Ozsvár András és Ilyés Gyula ismeri a judo csínját-bínját, a két sportember hosszú, eredményes évtizedeket töltött el a tatamin. Most elméleti és gyakorlati tudásukat szeretnék a hazai edzőképzés szolgálatába állítani, közösen látják el a júniusban induló judo sportoktatói képzés szakmai felügyeletét.

Image

A nyár közepén induló tanfolyam más lesz az eddig megszokottaktól, nem tart egy évig, a jelentkezők intenzív képzés keretében, mindössze négy hónap alatt megszerezhetik az OKJ-oklevelet.

A szervezők június 15-ig várják a jelentkezéseket a fitness.hu-n, a szakmai tábor augusztusban lesz, októberben pedig már vizsgázhatnak a leendő trénerek. A tanfolyam anyaga letölthető az internetről, természetesen igény esetén konzultációra is van lehetőség.

A tandíj sportbaráti – 50 ezer forinttal kevesebb, mint más sportoktatói tanfolyamok díja –, vizsgadíjjal együtt 120 ezer forint. Lehetőség van részletfizetésre, a szükséges könyvek ára körülbelül hétezer forint. A sportoktatói tanfolyam indításához legalább tíz fő jelentkezése szükséges.

Image

“Hiába a rövidebb képzési idő, könnyítésre senki se számítson, a követelményrendszer ugyanaz, mint az egyéves képzésnél – mondta Ilyés Gyula. – Alkalmazkodunk a kor követelményeihez, használjuk a technika nyújtotta lehetőségeket, intenzív oktatással, internetről letölthető tananyaggal várjuk a jelentkezőket.

Élvezzük a szövetség támogatását, Ozsvár Bandival szeretnénk egy olyan sportoktatói képzést elindítani, amely során a judóban szerzett gyakorlati és elméleti tapasztalatainkat megoszthatjuk az érdeklődőkkel. Bandival egy nyelvet beszélünk a judóról, régen dolgozunk együtt. A közös munkáink eddig mindig sikeresek voltak, reméljük, a sportoktatói képzés is az lesz. Terveinek szerint később a középfokú edzői tanfolyamot is szeretnénk beindítani.”

Image
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2011
Forrás: Balogh Zoltán)