Image A Magyar Olimpiai Bizottság fair play
és etikai testületének ünnepségét
kedden tartották meg
a Művészetek Palotájában.



Kamuti Jenő, a hazai – és egyben a nemzetközi – fair play bizottság elnöke elmondta, hogy az idén „örvendetesen sok” jelölés érkezett a különböző kategóriákban. A díjazottak között volt Nagysolymosi Sándor, a férfi dzsúdósok szakágvezetője.

Image

Nagysolymosi Sándor Fair Play cselekedet diploma díjazásban részesült, mert azonnal elismerte, hogy az olimpián Ungvári Miklós sokak által vitatott bírói döntéssel elvesztett mérkőzésén tanítványa az utolsó másodpercekben szabálytalan fogást hajtott végre, így jogos volt az intése.

„Sajnos Ungi nagyot hibázott, benyúlt az ellenfél dzsudogijának az ujjába, ez egyértelmű volt, a televíziós felvételek is megmutatták. Amikor kimondtam, hogy a bíró helyesen járt el, szembekerültem a versenyzővel és a szurkolókkal is, de ez volt az igazság” – jegyezte meg Nagysolymosi Sándor.

A DÍJAZOTTAK

Fair play cselekedet. Trófea: Kozmann György (kenu) és Biros Péter (vízilabda). Diploma: Nagysolymosi Sándor (cselgáncs), Kanyó Zsolt (atlétika, kerekesszékes gerelyhajítás), U16-os szekszárdi labdarúgócsapat
Életmű. Trófea: Kovács Ferenc (labdarúgás). Diploma: dr. Miltényi Márta (atlétika, orvos), dr. Gábor Antal (vízilabda, orvos), Varga Ferenc (kajak)
Fair play népszerűsítése. Trófea: Peking Szurkolói Klub. Diploma: MTV Telesport
Fair play különdíj: Overdose versenyló stábja

{moseasymedia media=http://streamer.carnation.hu/mtvod/hirado/20081216/telesport20_081216.wmv}
A Telesport beszámolója a díjátadásról

Kapcsolódó cikk:
Nagysolymosi Sándor Fair Play-díjat kap

Image
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2008
Forrás: Magyar Olimpiai Bizottság;
[origo];
Telesport)