“Szeretném kommentálni a nyilvánosságra hozott cikket, mint érintett Szabó Ferenc, edző!
Igen is beszéljük ki, hogy milyen bírói állapotok uralkodnak. Tarthatatlannak tartom, hogy klubedzők bíráskodjanak, amikor saját klubjuk versenyzője áll tatamin ez szabályellenes és teljesen etikátlan.

Image
Szabó Ferenc

A (klubedző) bírónak önmagától is fel kellett volna állni! De ez a klubedző-bíró Szabó Katinka nevű lányomnál is bíráskodott, miközben klubja versenyzőjével csatázott! Mind a két versenyzőnél nagyfokú ‘bírói tévedést’ véltem felfedezni!

A 63 kilogramm döntője előtt kimondottan kértem a tiszta bíráskodást! Ennek ellenére tették be klubedző-bírót! A csarnokban nem volt szakember, aki nem a Franciska győzelme mellett voksolt volna.

Hajtós Bertalannál pártatlan bírók csalták el a versenyt. Jelen esetben nehéz azt mondani, egy klubedző bíróra, hogy pártatlan! Szabó Franciska nem követett el semmilyen fegyelmi vétséget, amikor azt a kijelentését tette a KSI-s versenyzők felé, hogy ‘nem értem, hogy miért kell csalnotok?’, ezt célozván a KSI-s edzői bíró döntőbeli jogtalan bíráskodására.

Szeretném kérni a cikk nyilvánosságra hozatalát! Mivel, hogy a rólunk szóló cikk is nyilvános!
Tisztelettel: Szabó Ferenc”

Minthogy elsődleges feladatunknak a sportág népszerűsítését tartjuk, a Judoinfo részéről ezzel – bármiféle állásfoglalás nélkül, pro és kontra – lezártnak tekintjük az ügyet, további véleményeket nem kívánunk közölni. A történtek esetleges folytatását a megfelelő sportszakmai fórumokra bízzuk.

Image
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2009)