Ismét a kazincbarcikai judós lány, Pásztor Eszter lett „Magyarország legjobb sportági sportiskolás judósa”, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolája pedig a hatodik hazánk legjobb köznevelési sportiskolái között.




A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) Budapesten, a Magyar Sport Házában tartotta meg nemrégiben a 9. SIOSZ Gála díjkiosztó ünnepségét, ahol 2017. legjobb sportiskoláit és sportolóit ismerték el.

Pásztor Eszter 2012-ben kezdett el Kazincbarcikán judózni, és 2015-ig a város színeiben versenyzett. Huszonöt versenyéből huszonkettőt megnyert, egy második és két harmadik hellyel büszkélkedhet, majd 2015-ben Kazincbarcikát képviselve diákolimpiát nyert, ami a mai napig a Kazincbarcikai Judo Egyesület legjobb eredménye.

Ugyanebben az évben leigazolta a Miskolc Városi Sportiskola, ekkortól jár a Gyarmati Dezső sportiskolába. Ezt követően egymás után három évben, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is magyar bajnokságot és országos diákolimpiát nyert, valamint 2016-ban és 2017-ben a SIOSZ Magyarország legjobb sportági sportiskolás judósának választotta.

A Magyarország legjobb sportiskolája pályázatra öt kategóriában harminc iskola huszonnégy intézményi és harminchat egyéni pályázata érkezett. A sportiskolák közül a köznevelési általános iskolák kategóriában a miskolci Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola mellett a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskoláját 255,5–255,5 ponttal a hatodik helyen emelték ki.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Boon
Fotó: kolorline)