A Kaposvári Judo Klub két kiválósága, a 66 kilogrammos Boros Bence és a 90 kilós Kordély Péter is büszkén a dobogó tetején feszíthetett a kecskeméti felnőtt országos bajnokságon. Ami közös (még) kettőjükben, hogy roppant magabiztosan, ipponokkal verték végig a mezőnyt.




A Kaposvári Judo Klub két kiválósága is aranyéremmel térhetett haza a kecskeméti Mercedes Benz Sportakadémián rendezett felnőtt országos judóbajnokságról, ahol egyszerre négy tatamin folytak a küzdelmek.

A 66 kilogrammos súlycsoportban Boros Bence volt a főszereplő, aki minden mérkőzését magabiztosan, ipponnal nyerte, látványos dobásokkal. Boros Bence korábban már minden korosztályban szerzett bajnoki címet; a felnőttek mezőnyében ez volt az első ob-aranya.




A 90 kilogrammosoknál Kordély Péter – aki szintén az összes mérkőzést ipponnal nyerte – a második felnőtt bajnoki címét könyvelhette el Kecskeméten. Két további helyezést is elértek a kaposváriak, miután a nőknél a 48 kilogrammos Novák Szilviának, a férfiaknál pedig a 90 kilogrammos Huszár Martinnak egyaránt a hetedik hely jutott.

A kecskeméti ob-n 29 klub versenyzői állhattak fel a dobogóra; a Kaposvári Judo Klub két aranyával az előkelő negyedik helyen zárt az éremtáblázaton. A felnőtt országos bajnokságon tatamira szólították a Barcsi VSE sportolóját, Bonevácz Biankát is, aki a plusz 78 kilogrammos súlycsoportban az ötödik helyen végzett.

A kecskeméti ob-val egy időben rendezték Százhalombattán a jubileumi, 20. Hungarian Masters Opent, a nyílt veterán országos judobajnokságot, amelyről az M6-os kategóriában érdekelt barcsi 73 kilogrammos Honfi Zsolt bronzéremmel térhetett haza.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Sonline
Fenyő Gábor írása
Fotó: MJSZ)