Március 11-én rendezték meg a diák A- és B-korosztály Magyar Kupáját Debrecenben. A rangos versenyen népes mezőny gyűlt össze, minden súlycsoportban kemény harcok vártak a résztvevőkre. Ezúttal hat nipponos versenyző mutatta meg tudása legjavát.




A küzdelmeket a diák B-korosztály kezdte meg. Halász Áron (41 kg) magabiztosan judózott, ipponnal indította a versenyt, a második küzdelemnél egy hajszálon múlt a továbbjutás, végül a pontszerző ötödik helyen végzett. Kovács Márk (50 kg) súlycsoportjában körmérkőzésekre került sor, két győzelem és két vereség után a pontszámok alapján megérdemelten bronzérmet szerzett.

Tölgyesi Bende (38 kg) bár vereséggel kezdett, de a folytatásban egyre magabiztosabban zsebelte be a győzelmeket és küzdötte fel magát a harmadik helyre.

Kora délután a diák A-korosztály is tatamira állt. Bánki Milán és Havas Balázs egyaránt a 35 kilogrammban szerepelt. Milán derekasan küzdött, ezúttal helyezetlenül zárta a versenyt. Balázs szép ipponokkal haladt a győzelem felé, csak a súlycsoport későbbi nyertese tudta megállítani, teljesítményével bronzérmet érdemelt.

Ferencz Barnabás a 38 kilogrammos súlycsoport legkönnyebb judósaként állt szőnyegre. Két gyönyörű győzelem után sajnos sérülés miatt feladni kényszerült a versenyt, így végül ötödik helyezett lett.

Nagy Patrícia, a Nippon Sport Judo Club vezetőedzője így összegezte judokái eredményeit: „Hat versenyzőnk három bronzérmet és két ötödik helyezést szerzett. Büszke vagyok a teljesítményükre, a jövőre nézve bizakodással tölt el, hogy sokszor csak kis nüanszon múlott a még fényesebb érem elérése. Kitartó munkával készülünk a következő megmérettetésekre.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Nippon Sport JC,
Böröcz Ildikó)