Február 10-én az UTE Megyeri úti csarnokában szervezték meg idén az első olyan nyílt regionális rangsorversenyt és játékos vetélkedőt, amelyen a diák korosztályok sportolói mutathatták be tudásuk legjavát. A Budapesti Regionális Judo Szövetség teltházas rendezvényen a Nippon Sport Judo Club színeit tíz judoka képviselte.




A diák D-korosztályból Kovács Botond (27 kg) és Simon Ákos (30 kg) állt tatamira. Mindketten nemrég kezdték a játékos vetélkedőkön a részvételt, edzőjük, Vészi Klári irányítása alatt bátran álltak szőnyegre és ügyesen helytálltak, mindketten ötödik helyen végeztek.

Ezután a sort a diák B-korcsoport judokái folytatták. Dobos Máté (45 kg) számára egy küzdelmet tartogatott a verseny, ezúttal helyezetlenül végzett. Halász Áron (41 kg) ezüstérmes lett, Kovács Márk (50 kg) pedig újra a dobogó felső fokára állhatott: magabiztosan menetelt előre, ipponokkal döntött a továbbjutásról. Lénárt Levente (38 kg) jól kezdte a versenyzést, két ippongyőzelem és egy hosszabbításban elszenvedett vereség után bronzérmet szerzett.

A diák A-korcsoport 35 kilogrammos súlycsoportjában Bánki Milán, Ferencz Barnabás és Havas Balázs versenyzett. Bánki Milán csak a döntőben talált legyőzőre, így a dobogó második fokára állhatott, amíg Havas Balázs bronzérmes lett, mindketten szépen, technikásan judóztak. Ferencz Barnabás kisebb kihagyás után vette fel a küzdelmeket, bár derekasan küzdött, végül helyezetlenül zárta a versenyt. Koroly Ádám (38 kg) jól judózott, magabiztosan ment előre, egyetlen vereséggel a második helyen fejezte be a versenyt.

Nagy Patrícia vezetőedző – bár ezúttal nem lehetett jelen a versenyen – büszkén foglalta össze az eredményeket: „Nagyon elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, nyolc versenyzőnk egy arany-, három ezüst- és két bronzéremmel zárta a versenyt. Külön köszönet Vészi Klárinak, aki távollétemben segítette a fiúkat.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Nippon Sport JC,
Böröcz Ildikó)