A Nagykanizsai TE 1866 judoszakosztályának február második hétvégéje is versennyel telt: a csapat Lendvára volt hivatalos, a JK Lendava által rendezett 43. Pokal Lendave nevű viadalra.




A nemzetközi versenyre csaknem háromszáz judoka nevezett, Magyarországot több klub képviselte, köztük az NTE 1866 kilenc tagja, akik nyolc éremmel (öt arany, két ezüst, egy bronz) és egy ötödik helyezéssel tértek haza.




A fiatalabb korcsoportú versenyzők (U10, U12, U14) mérlegelése délben kezdődött, a tatamira 14 órakor állhatott fel az első versenyző. Az U10-es (2009–2010-ben születettek) korcsoportban hazai viszonylatban nem lehet hivatalosan versenyt rendezni. Szlovéniában Horváth Mátyás (24 kg) két ippongyőzelemmel aranyérmet szerzett, akárcsak Tóth Barnabás (27 kg), aki három mérkőzésen nyert.




Az U12-ben (2007–2008) Horváth Medox (32 kg) egy győzelemmel és két vereséget elszenvedve a pontszerző ötödik helyet tudta elérni. Kovács Ákos (32 kg) győztes indulás után, óbírói döntés miatt második meccsét elveszítve a harmadik helyért klubtársával Medox-szal küzdött meg a harmadik helyért.




Lipódi Márton (35 kg) három gyors győzelemmel végzett az első helyen, Szeghy Tamás (38 kg) három ippon után a döntőben vereséget szenvedett, így ezüstérmes lett, amíg Garai Nimród (50 kg) rossz kezdés, vesztes mérkőzés után győztes meccsekkel szerzett ezüstérmet, Nagy Adrián Vajk pedig két meggyőző győzelem után a dobogó legfelső fokára állhatott.




Az U14-ben (2005–2006) Lipódi László (60 kg) négy, kifejezetten összeszedett, jól kivitelezett technikai megoldásokkal teli győzelmet aratott, s lett megérdemelten első helyezett.




„A versenyen egy-két apró hibától eltekintve – ami azért a végeredmény fényességén is érezhető volt – összeszedettek, fegyelmezettek voltak a versenyzőink – értékelt Mester Józsefné. – Figyeltek edzőik tanácsaira, elfogadták a technikai utasításaikat. Büszkék és elégedettek voltunk tanítványaink teljesítményére. Judokáink igazi csapattá értek össze az elmúlt időszakban, amelynek bizonyítéka az is, hogy a szőnyeg szélén állva, tiszta szívvel és lélekkel szurkoltak, szorítottak egymásnak!”




Felkészítő edzők:
Mester Marcell, Mester József, Mester Józsefné


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: NTE 1866)