Február 3-án Nagykőrösön szervezték meg az idei első, diákoknak szóló, nyílt regionális utánpótlásversenyt. A 4. Kőrös Judo-kupán kilenc sportoló képviselte a Nippon Sport Judo Clubot.




A kilenc induló hét éremmel (két arany, három ezüst és két bronz), valamint egy pontszerző ötödik helyezéssel zárta a versenyt, Nagy Patrícia vezetőedző büszkeségére.

A diák A-korcsoportban a 35 kilogrammosok között három nipponos judoka is küzdött. Bánki Milán magabiztosan judózott, az elődöntőben klubtársa, Havas Balázs tudta csak megállítani, kiegyensúlyozott csatában, végül az aranypont döntött Balázs javára a továbbjutásról, így Milán bronzéremmel zárta a küzdelmeit.

Ferencz Barnabás súlycsoportváltás és egy rövid kihagyás után tért vissza a versenyzéshez. Szépen ment előre, de csapattársa, Bánki Milán a bronzéremért vívott küzdelemben felülkerekedett, így Barnabás az előkelő ötödik helyet szerezte meg. Havas Balázs kiváló fizikummal vívta meccseit. A döntőben a hosszabbítás után végül bírói döntéssel ellenfelét hozták ki győztesnek, így ezüstérmes lett.

Koroly Ádám súlycsoportot váltva, a 38 kilogrammban szépen menetelt előre. Egyedül a döntőben talált legyőzőre, így aznap teljesítményével ezüstérmet érdemelt.

A diák B-korosztály 50 kilós súlycsoportban első lett Kovács Márk, aki a döntőben a tavalyi magyar bajnokot ipponnal győzte le. Halász Áron – bár derekasan küzdött – a 41 kilogrammosok között két mérkőzés után helyezetlenül zárta a versenyt.

A 38 kilogrammban két nipponos judoka is szerepelt: Firicz Zalán és Tölgyesi Bende. Mindketten súlycsoportot váltva, alig 36 kilós súllyal vették fel a küzdelmet. Magabiztos judóval, szép dobástechnikával versenyeztek, Zalán második, míg Bende harmadik helyezett lett.

A serdülő 50 kilogrammban Nagy Máté aranyérmet szerzett. Az elődöntőben és a döntőben is – bár erős ellenfelekkel került össze – ipponnal győzött.

Aznap szervezték meg a felnőtt és junior Magyar Kupát is Csurgón. A 63 kilogrammban Alacsony Fanni sérülés miatt nem tudta folytatni a küzdelmeket, Szánti Gábor azonban az 50 kilóban erős meccsek után ötödik helyezéssel fejezte be a napot.

Nagy Patrícia így foglalta össze a két versenyt: „Nagyon szépen dolgoztak a srácok. Látszott, hogy az alapozás meghozta gyümölcsét, kiváló fizikummal, teherbírással álltak szőnyegre a versenyzőink. Szép láb- és testdobásokat, vetődési technikákat mutattak be. Nagyon örültem neki, hogy egy igen erős mezőnyben ennyi éremmel mentünk haza.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Nippon Sport JC,
Böröcz Ildikó)