Szigetvári Mercédesz bronzérmet szerzett a portugáliai European Open-viadalon, amiközben a csurgói Magyar Kupa-viadalon három aranyat is begyűjtöttek a Mogyi-Bajai JC judokái.




Szigetvári Mercédesz (balról a harmadik) dobogós lett Portugáliában


Odivelas-ban tizenkilenc ország 141 indulója vett részt a női European Open-viadalon, amelyen a Mogyi-Bajai Judo Clubot két női válogatott versenyző képviselte. Az 52 kilogrammos súlycsoportban Knetig Emőke nagyon szépen dolgozott, elsőre legyőzte a francia Stephanie Gernót, majd a nyolc közé jutásért sajnos véleményes vereséget szenvedett ukrán ellenfelétől, Ljudmila Plijevától, így a kilencedik helyen végzett.

A +78 kilogrammos súlycsoportban Szigetvári Mercédesz kiemeltként kezdett, majd az ukrán Anasztaszija Szapszajt legyőzve a döntőbe jutásért mérkőzhetett. Ott sajnos vereséget szenvedett szintén egy ukrántól, Galina Taraszovától, de Radics Attila tanítványa a harmadik helyért már nem hibázott, a bronzmeccsen honfitársát Kárpáti Emesét verte.




A sikeres MK-különítmény: Köller Milán (balról), Balogh Daniella,
Tóth Eszter, Tarnai Kevin és Hammer Erik edző


A felnőtt és junior Magyar Kupa küzdelmeit Csurgón rendezték meg, a viadalon nem teljes létszámban vett részt a Mogyi-Bajai Judo Club, de a bajaiak így is nagyon sikeres versenyt tudhatnak maguk mögött: a Magyar Kupa pontversenyében az előkelő harmadik helyen végeztek.


A Mogyi-Bajai Judo Club eredményei

Aranyérmes: Tóth Eszter (52 kg), Balogh Daniella (63 kg), Köller Milán (90 kg)
Bronzérmes: Tarnai Kevin (55 kg)
A csapatversenyben: …3. Mogyi-Bajai JC
Edzők: Hammer Erik, Radics Attila


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Sugóparti Hírek
Antal Tibor írása
Fotó: EJU, Rui Telmo Romao
Mogyi-Bajai JC)