Rengeteg adományt gyűjtöttek össze és osztottak szét a tatabányai sportolók. Két nap alatt három helyszínen is bearanyozta az ünnepi készülődést Schatz-Véber Erzsébet és Mármarosi Hajnalka a Herman Ottó DSE judo szakosztályának képviseletében. Tavaly fogalmazódott meg az ötlet, hogy sok a felesleges játék, kinőtt ruha, megunt, százszor olvasott mesekönyv, és ezekkel jót is lehetne tenni a karácsony (és a játéközön) előtt.




„Az egyik edzésnap végén megkértük judokáinkat, hogy ha van felesleges játékuk, rakják dobozba, csomagolják be azokat – részletezte Erzsébet, aki olyan szervezetet keresett, amely hátrányos és rászorult gyermekekkel és családokkal áll napi kapcsolatban. A Mosolygós Gyermekekért Alapítványnál is nagyon nagy szeretettel fogadták a felajánlást. Tavaly 68 dobozt sikerült a judoszakosztály részéről összegyűjteni, az idén azonban hamarabb elindult a gyűjtés, ez pedig a végeredményen látszott meg igazán.




Első nap Erzsébet és Hajnalka a tatabányai Szent Borbála Kórház gyerekosztályt látogatta meg, ahova három zsák plüssállatot és egy mesekönyvekkel telepakolt ládával, valamint egy tablettel érkeztek meg. A Gyermekosztály főnővére és három kollégája vette át tőlük az ajándékokat.

A második nap délelőttjén a Kós Károly Közösségi Házba látogattak el, nem kevesebb, mint 35 doboznyi adománnyal, DVD-lejátszóval, foglalkoztatókkal, ruhaneműkkel. Délután a Tatabánya Pont munkatársaival együttműködve a harminc hermanos judoka a színpadon adhassa át ajándékait.




Schatz Balázs köszöntötte az Árpád téren megjelent vendégeket és a Mosolygós Alapítvány két munkatársát, Szabó Erikát és Zalaváriné Verkle Ágnest, akik az adományokat vették át. Szabó Erika nagyon meghatottan köszönte meg ezt a nagylelkű felajánlást és elmondta: ez immáron hagyománnyá nőtte ki magát a klub és köztünk.

Most 115 cipősdoboznyi ajándékot kaptak a rászorulók, és még sok egyéb dolgot, miközben a hermanosok annak örülhetnek, hogy rengeteg embernek, kisgyereknek varázsolnak mosolyt az arcára.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Kemma)