Több rangos hazai versenyen is sikerrel vettek részt a Leányvár SE judósai az esztendő utolsó három hónapjában. Pfluger Antal összefoglalója.




Jól szerepeltek a leányvári versenyzők a felnőtt válogató versenyen, a budapesti Magyar Kupa-viadalon Oláh Szilárd (100 kg) ezüst-, Faragó Norbert (60 kg) bronzérmet szerzett, Zorics Richárd pedig a hetedik helyen végzett.

A II. osztályú felnőtt országos bajnokságon jól teljesített az egész csapat, négy leányvári is dobogóra állhatott. Kiváló eredményt ért el a juniorkorú Veres Kinga (48 kg), aki minden mérkőzését megnyerve bajnoki címet szerzett. Faragó Norbert (66 kg) és Szikora Kristóf (100 kg) ezüst-, Vadas Dániel (90 kg) bronzérmes lett, Zorics Richárd (66 kg) pedig az ötödik helyen zárt.

A győri ifjúsági Európa-kupa viadalon három judoka képviselte a leányvári színeket, Tandi Zsanett (+70 kg) és Farkas Szilvia az ötödik, Tandi Alexa (63 kg) pedig a hetedik helyet szerezte meg a rangos tornán.

A leányvári női ifjúsági csapat a csb-n ötödik lett, akárcsak a Veres Kinga, Bócsa Lotti, Tandi Alexa, Keresztesi Dóra, Tandi Zsanett, Andó Fruzsina, Farkas Szilvi összeállítású junior együttes.

A diák C-korcsoportos magyar bajnokságon Legény Glória (36 kg) állhatott fel a dobogó harmadik fokára, míg Csizmadia Szilvi (27 kg) és Veres Nikolett (+45 kg) egyaránt ötödik lett.

Tokodaltárón rendezték meg az országos, meghívásos Mikulás-kupát, a versenyen 32 egyesület 260 versenyzője vett részt. A leányváriak diák D- és diák ABC-serdülő csapat összesítésben két kupát nyertek. A csapatban esztergomi, máriahalmi, kesztölci, piliscsévi és leányvári gyerekek versenyeztek, 12 arany-, 6 ezüst- és 6 bronzérmet szerezve. A viadalon Veres Kinga, Tandi Alexa, Tandi Zsanett és Veres Attila leányvári bíró kiválóan bíráskodott.


Aranyérmes:
Csizmadia Szilvia, Veres Nikolett, Legény Glória, Hertlik Nóra, Csillag Virág, Tandi Rebeka, Mészáros Sarolta, Süveges Fanni, Szlovák Mihály, Lencsés Balázs, Horváth Milán, Farkas Attila
Ezüstérmes: Prekup Márton, Eihardt Tamás, Majleri Jónás, Prekup Barbara, Mészáros Kende, Héjja Márton
Bronzérmes: Rieder Zsuzsa, Majlerik Krisztián, Tóth Balázs, Kákonyi Gergő, Klányi Jázmin, Klányi Kristóf

Szervezők és felkészítők: Pfluger Antalné, Keresztesi Zsolt, Faragó Norbert, Szabó Ferenc és  Pfluger Antal.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Leányvár SE)