Oroszországban fejezi be az idei esztendőt a Miskolci Judo Club kiválósága. Gercsák Szabina csütörtökön utazott Szentpétervárra, ahol World Masters versenyén a 70 kilós súlycsoportban lép tatamira.




„Szombaton lesz a mérés, vasárnap pedig a verseny – közölte Flórusz János vezetőedző. – A rangos eseményen minden súlycsoportból a világranglista első tizenhat helyezettje szerepel, tanítványom pillanatnyilag a tizenharmadik, így jogosult a fellépésre. A mesterek tornájáról el kell mondanom, hogy kissé rosszkor tartják, miatta ugyanis csaknem egy hónappal ki kellett tolni az idényt. Most átmeneti időszak van: a pihenőidőt nem tudtam kiadni, az alapozást pedig még nem kezdhettük el, de ez van, minden évben így lesz, ehhez a tempóhoz igazítjuk a szakmai tervünket. Szabinával szemben nem állítok fel különösebb elképzelést, csak annyit kérek tőle, hogy tisztességesen álljon helyt a világbajnokságéval azonos ponterősségű viadalon.

Gercsák Szabina olimpiai „rohama” egyébként 2018 májusában a Kínai Nagydíjjal kezdődik. Erről ezt mondta Flórusz János:

„Roppant nehéz időszak elé nézünk. A 2020-as tokiói ötkarikás játékok kvalifikációs menetelése majdnem két esztendeig tart. Legalább húsz ilyen-olyan szintű viadalon kell majd rajthoz állnia annak érdekében, hogy a kiküldetéshez szükséges pontmennyiséget „összekaparja”. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy – akárcsak Rio de Janeiro előtt, ahová végül nem jutott ki – körbe kell utaznunk a Földet…”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Boon
Fotó: Horváth György)