Hét év, 840 edzés, 1680 tatamin töltött óra és megszámlálhatatlan tanulással töltött perc. Ez lehetne Szigetvári Kevin mérlege, amit a judosport kötelékében eddig eltöltött. A Békés Megyei Kano Judo SE versenyzőjének eredményességét számokban is mérhetnénk.




A képen balról: Szigetvári Kevin, Kara Bence, Láza György, Gyáni János,
Szentandrászki Gréta, Kovács Hajnalka


Kevin kisgyerekként kezdett el judózni, hét évvel ezelőtt, amikor is a szüleivel karöltve lépett be először Gyáni János judotermébe. Akkor még senki sem gondolta , hogy milyen nagyszerű versenyző válik belőle. Fiatal kora ellenére mondhatni nagy sportmúlttal rendelkezik. A regionális versenyektől kezdve, egészen az országos bajnokságokig, mindent megnyert. Olyan eredményekkel büszkélkedhet, mint két országos bajnoki és három diákolimpiai bajnoki cím.

A veretlensége egészen a serdülő korcsoportig kitartott, amikor is a fejlődése elérkezett egy újabb szintre. A serdülőkor nagyon kényes terep, hiszen – nemcsak a judóban – ilyenkor dől el, hogy élsportoló válik-e valakiből vagy csak hobbi szinten fogja űzni azt. Kevinnek is meg kell küzdenie a saját kis démonaival, mivel nehéz feldolgozni azokat a változásokat, amik ezen időszak velejárói. Az ellenfelek erősebbek, a küzdelem ideje hosszabb, a súlycsoportok változnak és az edzéseken is nagyobb a terhelés. Jelenleg Kevin még diák A-korcsoportú, de már a serdülők között is próbálgatja magát. Az idén megnyerte ott is a diákolimpiát, az országos bajnokságon pedig harmadik lett.

Gyáni János edző mindent elkövet annak érdekében , hogy ne legyen kérdés: élsport vagy hobbi… Hiszen célja egy olimpikon kinevelése. Kevin előtt még hosszú út áll, megannyi edzés és több ezer tatamin töltött óra. Ez az út igazán nehéz, akadályokkal teli lesz, de egy judós sose hátrál meg, így ezzel a sráccal biztosan találkozni fogunk a végén.

A II.osztályú felnőtt országos bajnokságon a Békés Megyei Kano Judo SE versenyzője, Vizsnyiczai Róbert bajnoki címet szerzett. Ezen felül három pontszerző helyezés is született.

II. osztály ob, Budapest, UTE
Aranyérmes:
Vizsnyiczai Róbert (100 kg)
Ötödik helyezett: Gyáni Amanda (78 kg), Láza György (+100 kg)
Hetedik helyezett: Lipták Fanni (78 kg)

Az Európa Liga-sorozat utolsó állomásán, Szlovákiában lépett tatamira Szentandrászki Gréta, aki ebben a fordulóban második helyezést ért el. Gréta összetettben az Európa Liga bajnoka lett. Testvére, Szentandrászki Levente néhány év kihagyás után újra judogit öltött és azonnal aranyéremmel ünnepelhette visszatérését.

Európa Liga, Szlovákia
Aranyérmes:
Szentandrászki Levente (90 kg)
Ezüstérmes: Szentandrászki Gréta (57 kg)

Egészen Frankfurtig utazott a csapat, ahol a huszonnyolc országot felvonultató Adler Cup nevezettjei között két békéscsabait is találtunk. Szabó Karolina a népes mezőnyben a második helyen, míg a 63 kilós Kovács Hajnalka az ötödik helyen végzett.

Adler Cup, Frankfurt
Ezüstérmes:
Szabó Karolina (36 kg)
Ötödik helyezett: Kovács Hajnalka (63 kg)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Hír6)