Az idei ifjúsági Európa-kupa sorozat utolsó állomására Győrben került sor. A 2017. november 17-én és 18-án zajló rangos versenyen a Nippon Sport Judo Club két judokája is szerepelt.




Szánti Gábor – aki most először lépett tatamira Európa-kupán – az 50 kilogrammos súlycsoportban remekelt. Erőnyerőként kezdett, majd az első mérkőzésén a hosszabbításban – vitatható körülmények között – megintették Gábort. A vereség azonban nem szegte harci kedvét, a vigaszágon megállíthatatlan volt. Magabiztos judóval, kitűnő erőnléttel és állóképességgel lepte meg ellenfeleit, így élete első Európa-kupáján az előkelő harmadik helyet szerezte meg!

Szeredás Botond új súlycsoportjában, a 66 kilogrammban – bár erőnyerő volt – nehéz sorsolással kezdte meg a küzdelmeket. Elsőként azzal az ellenféllel került össze, akivel az EYOF-on a döntőben csatázott – és egy gyönyörű ipponnal nyert. A legjobb nyolc közé kerülésért vívott harcban végig ő irányított, de az ellenfele sajnos meglepte Botondot, így a verseny számára befejeződött.

Nagy Patrícia vezetőedző így összegezte a versenyt: „Gábor eredményének nagyon örültem. Szépen dolgozott, több meccset nyert és a megbeszélt taktikát hajtotta végre. Nagyon szépen fejlődik! Botond a hatvanhat kilóban eddig három versenyen vett részt, ahol volt szerencsénk felmérni az új súlycsoportban lévő judósok stílusát, technikáit. A tanulságokat beépítjük a jövő évi felkészülésbe. Botond fantasztikus évet tudhat maga mögött, Gábor pedig remekül zárta le az évet. Nagyon büszke vagyok mindkét fiúra! Most viszont következik az alapozás, majd a danvizsgára való gyakorlással folytatjuk…”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Nippon Sport Judo Club)