Harmadszorra szervezte meg a Simon Judo Önvédelem Szabadidő és Diáksport Egyesület a newaza versenyt. Az egy éve hagyományteremtő céllal, majd annak folytatásaként tavasszal, illetve hónap elején megrendezett megmérettetésen a szervező egyesületen kívül még hét klub érkezett a Csermák József Rendezvénycsarnokba.



Az ország távolabbi pontjairól is léptek tatamira, megküzdött a Szépvölgy Judo SE, a Havasi Judo Club, Judo a Pápai Sportért Alapítvány, a Vásárosnamény Szél- Kelet SE, a Rétsági Judo Club, a Nagykanizsa ZR Team, valamint a helyi klubon kívül a Dózsa József Judo SE is. A szervezők elégedettek a programmal, elmondták, hogy jó hangulatban, sérülésmentesen folyt a verseny. Minden indulójuk dobogós helyen végzett. Ugyanazon a napon rendezték meg a serdülő B korosztályos országos bajnokságot Győrben, így kevesebb versenyző indult, mint előző két alkalommal, de még így is ötven feletti volt a részvétel.



A tapolcai általános iskolákban tanórán, vagy szakkör keretén belül, valamint óvodában is foglalkozik az egyesület gyerekekkel.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: tapolcaiujsag.hu)