Két igazán rangos versenyen léptek tatamira az elmúlt hétvégén a Kőrös Judo SE versenyzői. Százhalombattán rendezték meg a diák C-korosztály (2007-ben születettek) országos bajnokságát.



Ez az a legfiatalabb korosztály, amely ebben az évben kezdhette meg a hivatalos versenyzést, tehát ők életük első magyar bajnokságán mérethették meg magukat. Legjobban Zsarnai Zsolt szerepelt aki, ügyes versenyzéssel került a döntőbe, viszont ott már talán megijedt a lehetőségtől és kissé vissza fogottabb teljesítményt nyújtott. Ellenfele jobbnak bizonyult nála, így a dicséretes második helyen végzett. Ragó Noémi szépen került a legjobb négybe, a döntőbe jutásért viszont vereséget szenvedett. A bronzmeccsen már nem hibázott így harmadik helyezést ért el. A betegségek miatt kissé kevesebbet edző Török Csabának nem sikerült mérkőzést nyernie, két vereség után sajnos helyezetlenül végzett. Mindkét helyezettről elmondható, hogy egy kisé vagányabb hozzá állással fényesebbre is csiszolhatták volna érmeiket.

Másnap a kőrösi ifikből és juniorokból álló csikócsapat lépett tatamira a felnőtt II. osztályú ob-n, ahol igazán szépen helyt álltak és a következő eredmények születtek: Hajdú Eszter első helyezést ért el ezzel bajnoki címet szerzett. Soós Szabolcs csak a döntőben szenvedett elkerülhető vereséget így a második helyen zárta a versenyt. Godó Zsófi és Lázár Erzsébet ügyes versenyzéssel bronzérmes lett. Ötödik helyen végzett Ragó Bernadett, Balog Ádám, Farkas Bálint és a bronzról épp csak lecsúszó Soós Norbert. Fehér Ambrus  egy győzelemmel és két vereséggel a hetedik helyezést érte el. Berényi Péter és Kapás Gábor helyezetlenül zártak, de jól küzdöttek.

Dicséret illeti a fiatal gárdát szereplésükkel értékes ranglista pontokat szereztek az egyesületnek. A hétvégén egy kis szünet következik, kivétel ez alól Godó Zsófi Hajdú Eszter és Farkas Bálint. Ők ifjúsági Európa-kupán vesznek részt, amelynek Győr városa ad otthont. További jó hír, hogy Kochan József a felnőtt B-válogatott tagja lett, viszont rá egy vállműtét után még egy további vállműtét vár. Megfelelő rehabilitáció után talán jövő év áprilisában léphet először szőnyegre.

Az egyesület híreihez tartozik még, hogy a Nagykőrösi Birkózó Egyesülettel karöltve 2017. december 9-én közös sportvacsorát rendez a Toldi Miklós Szakközépiskolában, amelyre mindkét sportág szimpatizánsait szeretettel várják egy kis felhőtlen kikapcsolódásra. A korosztálytól függetlenül bárki által látogatható judo tanfolyam már elindult a Kinizsi Sportcentrumban. Jelentkezni lehet Pap András ( 30-843-8102) és Hajdú László (70-374-9525) edzőknél vagy a helyszínen minden nap 18 órától.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forras: Nagykorosma.hu)