Október 28-án a szlovéniai Koperben szervezték meg az ifjúsági Európa-kupát. A Nippon Sport Judo Club színeiben Szeredás Botond lépett tatamira. A nyári sikeres világverseny sorozat után Botond pihent, majd újabb erőbedobással kezdett a felkészüléshez. 



Ez az Európa-kupa volt az első megmérettetés, amelyen az augusztusi chilei ifjúsági világbajnokság után részt vett. Súlycsoportot váltva, 66 kilóban mutatta meg rátermettségét, ügyességét és azt, hogy számolni kell vele a 66 kilósok között is.
 
Határozott judóval – technikás láb- és testdobásokkal mindkét oldalra – magabiztosan menetelt előre. Egyedül az elődöntőben talált egy szoros küzdelemben legyőzőre. De harci kedvét nem tudta a vereség elvenni. A bronzéremért vívott harcban a chilei vb ötödik helyezettje ellen egy gyönyörű ipponnal nyert, így az előkelő harmadik helyet szerezte meg.
 
Nagy Patrícia, a Nippon Judo Sport Club vezetőedzője büszkén nyilatkozott Botond teljesítményéről: „A következő Európa-kupát Győrben rendezik, ahol már két nipponos versenyző, Szánti Gábor és Szeredás Botond mutathatják meg tudásuk legjavát.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
)