Október 28-án rendezték az ifjúsági korosztály országos csapatbajnokságát az UTE judotermében. A Rákosvidéke Hajtós DSE judósai fantasztikus versenyzéssel megvédték a tavaly megnyert címüket, és ismét csapatbajnokok lettek.




A csapatbajnokság fotóiért: KLIKK IDE!


A győztes csapat tagjai:
Farkas Zsombor, Farkas Bence, Adetiloye Mike, Mozsolits Bence, Naji Dávid, Varga Márton, Nerpel Gergely, Tóth Benedek, Graffy Milán, Bötös Rajmond


Hajtós Bertalan tanítványai az első körben a Kecskeméti JC, a másodikban az UTE csapatát győzték le, majd az elődöntőben a BHSE sem tudta őket megállítani. A döntő a Ceglédi VSE felett aratott győzelemmel ismét bajnok lett a tizenhetedik kerületi egyesület. Az első három mérkőzés papírforma szerint alakult. A döntő mérkőzésen a ceglédieket is sikerült nagy küzdelemben felülmúlnia a Hajtós-csapatnak. Tíz súlycsoport küzdelmei után teljesen egyforma volt a nyert mérkőzések száma, és a segédpontok aránya is, a szabály szerint három súlycsoportot újra kell sorsolni és ez a három mérkőzés döntött a csapatbajnoki cím elnyeréséről. A három súlycsoportból kettőt sikerült megnyerni, így az RHDSE lett a csapatbajnok.



„Úgy érzem hogy a szurkolók és minden judót érintő ember nagyszerű bajnoki döntőt láthatott, rendkívül izgalmas volt és eseménydús. A CVSE csapata 5-1 re elhúzott, innen kellett fordítanunk úgy, hogy az utolsó négy mérkőzésünket csak ipponnal lehetett megnyerni. Sikerült! A döntőn a tizenhárom mérkőzésen 13 ippon született. Gratulálok mindkét csapat versenyzőinek, nagyszerűen versenyeztek, nem tudnám megmondani mikor láttam ilyen jó, és érdekes döntőt csapatbajnokságon. Versenyzőimnek gratulálok, és köszönöm nekik!” – nyilatkozott Hajtós Bertalan vezetőedző.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Fotó: Goszi Fotó)