Izgalmasan és nagyon tevékenyen kezdődött az idei tanév a Samurai JC-nél. A nyár végén megrendezésre kerülő felnőtt judo világbajnokságon Fridrich Annamária, mint versenybíró, Havasi Viktor, mint felelős szervező tevékenykedtek, tanítványaik, versenyzőik pedig az önkéntes segítők táborát erősítették, kitartóan szorgalmas munkájukkal.



Így a gyerekek a világ élvonalát testközelből láthatták és hatalmas lelkesedéssel vetették bele magukat ezután az őszi edzésekbe, készülvén egyúttal az országos bajnokságokra. Eddig szépen is alakult a mérlegük, három korosztályos magyar bajnokságon (ifjúsági, diák Aés B, valamint ifjúsági B) vannak túl és mindenhonnan magyar bajnoki érmekkel, értékes pontszerző helyekkel tértek haza. Élversenyzőik a hazai válogatottakat erősítik, és folyamatosan jönnek az új samurai-os aspiránsok, akik szeretnének az élre törni.



„Ám nem csak a már judózó gyerekeket varázsolta el a budapesti judo világbajnokság – mondja Havasi Viktor, vezetőedző. – Azt tapasztaljuk, hogy az ősszel meghirdetett kezdő tanfolyamos csoportjainkba tömegesen jelentkeztek az újak. Legalább a duplája, mint tavaly ilyenkor, pedig nálunk minden évben 20-25 fős új csoportok indulnak, így iskolakezdéskor, a már meglévőek mellett. Most nemhogy kettő, hanem hat új csoportot kellett indítanunk, (két ovis, négy iskolás) és még folyamatosan jönnek a jelentkezők.




A felnőtt- hobbijudo csoportunk létszáma is megnőtt, apukák, anyukák szeretnének a judóval foglalkozni. Öröm ennyi lelkes kis gyerkőcöt és szülőt látni. Majdnem mindegyik látta a judovébé küzdelmeit vagy a televízióban, vagy élőben, és az élmények hatására jelentkeztek nálunk az edzéseken. Úgy gondolom, hogy Magyarország, a magyar judo és a magyar gyerekek, felnőttek csak nyertek ezen a fantasztikus világbajnokságon.”



Havasi Viktortól azt is megtudtuk, hogy a Samurai JC-nél immár heti 15 edzést (2 ovis, 4 tanfolyamos, 3 kisversenyző, 6 élversenyző) tartanak a Budai Budocentrumban (1116 Budapest, Daróci u. 6.), teljesen kihasználva a küzdősport centrum adta lehetőségeket.

Újdonság továbbá, hogy szeptemberben a Samurai JC megnyitotta második – rugós aljzattal rendelkező, fix tatami borítású – dojóját az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskolában. Itt tavaly óta a judót az iskolai testnevelés részeként oktatják ingyenesen a samurai-osok, idén pedig heti négy tanfolyamos judo edzést is indítottak az újonnan kialakított teremben.



„Ez jó lehetőség számunkra a bővüléshez –fejti ki Havasi Viktor – a BBC-ben már teltházunk van, így a kis tanfolyamosoknak itt további edzéseket tudunk tartani. Hat edző van a Samurai JC-nél, akik civil foglalkozásuk mellett  a szabad délutánjaikat és hétvégéiket boldogan töltik el a judóban, nevelő és edzői munkájuk nagy kincs számunkra.”




Havasi Viktor szerint az Magyar Judo Szövetség sportágfejlesztési programja, a műhelytámogatások, a judo az iskolában program és a többi támogatás nagyon jótékonyan hat a hazai judóra, országszerte épülnek, szépülnek a klubok, edzőtermek, csarnokok, rengeteg gyerek kerül be a judóba, a versenyrendszerbe és maradnak a saját nevelőklubjuknál. „Igazán öröm így dolgozni.”

A Samurai JC edzői szeretettel  várnak mindenkit, ovis-iskolás-felnőtt korosztályokban. Az érdeklődők a www.budaibudo.hu weblapon, illetve a Facebookon mindenről részletesen tájékozódhatnak.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
)