Október első szombatján rendezték meg Győrben az ifjúságiak országos bajnokságát. A versenyen öt nipponos judoka küzdött a magyar bajnoki címekért. Nehéz sorsolás után kezdték meg a versenyzők a küzdelmeket.



Bár nagyon jól indult Alacsony Levente – jóval kisebb testsúllyal a 81 kilogrammosok között –, ez a verseny mégis csak egy küzdelmet tartogatott számára. Vezetett két vazarival, de a meccs második felénél kicsúszott a mérkőzés az irányítása alól. Aznap jóval több volt benne, így különösen nagyon sajnálták, hogy kiesett.
 
Képes Gergely küzdelménél kis vita alakult ki. A két könyökre érkező esést a bírók ipponnak értékelték és ezzel sajnos búcsúzott a versenytől, pedig ő benne is több volt aznap.
 
Molnár Bernadett az ijfúsági Európa bajnokkal kezdett, majd a vigaszágon a későbbi bronzérmessel találkozott, akinek sikerült megállítania, így sajnos nem küzdhetett tovább az éremért.
 
Szanyikovách Sebő sajnos lesérült a verseny során, bár több mérkőzést technikás judóval nyert, a visszamérkőzésen már nem tudott maximális erőbedobással dolgozni és a versenyben továbbjutni.
 
Az ifjúságiak között ezúttal Szánti Gábor szerepelt a Nippon Sport JC színeiben a legeredményesebben. Több nyert meccsel ment előre, szép ipponokat dobva. A legjobb nyolcnál szakadt meg a nyertes sorozat. Majd továbbment a vigaszágon. A bronzéremért vívott harcban a szíve vitte előre és a hosszabbításban végül megnyerte.

„A csapat keményen dolgozott, szép technikával, nagy állóképességgel meneteltek. Sajnálom, hogy a többieknek most nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettük volna. Gabinak viszont az egész csapattal nagyon örültünk. A srácok most egy rövid pihenőt kapnak, majd folytatjuk a munkát” – értékelte a nipponos versenyzők teljesítményét Nagy Patrícia vezetőedző.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
)