Nagyon erős mezőny gyűlt össze a Győrben megrendezett ifjúsági B-korosztály országos bajnokságán. A Kőrös Judo SE versenyzői közül hatan léptek tatamira.



Összességében elég jól szerepeltek, de azért maradt egy kis hiányérzet is. Az esti döntőkben négy nagykőrösi volt érdekelt. A lányok között Godó Zsófia a két héttel ezelőtti paksi versenyhez hasonlóan ismét szép győzelmekkel került a döntőbe, ahol most is nagy csatában vereséget szenvedett, így ismét „csak” ezüstérmet szerzett. Javuló teljesítménye alapján remélni lehet, hogy ismét elkapta a fonalat. Szintén remek teljesítményt nyújtott Horváth Luca is, akinek szintén egyenes útja vezetett a döntőbe. Ő is esélyes volt a bajnoki címre, de a döntőt elizgulta, és rutinos ellenfele minimális különbséggel jobbnak bizonyult.
 
Kapás Gábor igazán látványos és küzdelmes mérkőzésekkel három ellenfelét legyőzve jutott a legjobb négybe. A döntőbe jutásért már fáradt volt és vereséget szenvedett. Viszont a bronzmérkőzésre össze kapta magát és ismét nagy csatában begyűjtötte első bajnoki érmét. A serdülőként tatamira lépő Bodzsár Béla súlyhátrányban volt ellenfeleivel szemben, mivel a legkisebb súlyban is a legalacsonyabb súllyal mérlegelt. Ennek ellenére a legjobb négybe jutott, de sajnos a döntőbe jutásért és a bronzmeccsen is vereséget szenvedett, így az ötödik helyen zárta a versenyt. Hajdú Eszter mélyen formán alul versenyezve két győzelemmel és két vereséggel a hetedik helyen végzett. Balog Gergő két vereséggel nem ért el helyezést. Teljesítményén még látszik a kettő év kihagyás, de remélni lehet, hogy utoléri magát. A versenyen 39 egyesület szerzett pontot.
 
A Kőrös Judo SE a megszerzett érmekkel és helyezésekkel a 13. helyet szerezte meg az éremtáblázaton. Legközelebb Kecskeméten lép tatamira a serdülő és az ifjúsági korosztály. A verseny helyszíne az uszodából átalakított Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia lesz. A küzdelmek 11 órakor kezdődnek.

Az egyesület híreihez tartozik még, hogy szeptembertől elindultak az iskolai judo programok a Petőfi Sándor és a Kossuth Lajos Általános Iskolákban. Mindkét oktatási intézményben hetente kétszer ismerkedhetnek majd az ott tanuló diákok a sportág alapjaival. A korosztálytól függetlenül bárki által látogatható judo tanfolyam már elindult a Kinizsi Sportcentrumban. Jelentkezni lehet Pap András (06 30 843 8102) és Hajdú László (06 70 374 9525) edzőknél vagy a helyszínen minden nap 18 órától.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Nagykorosma.hu)