A diák A- és B- (11-12 évesek) és az U23-as korosztály országos bajnokságára is jutottak békéscsabai érmes és pontszerző helyezések, sőt három magyar bajnoka is lett ismét Gyáni János klubjának.



Debrecenben rendezték meg az utánpótlás korúak nagy versenyét, azt a megmérettetést amire mindenki nagyon készült, azt az ob-t, amit mindenki egész évben várt és ahol igazán megmutathatják a magyar judokák mire képesek. A Békés Megyei Kano Judo SE hat versenyzővel nevezett a háromszáznyolcvan főt számláló mezőnybe.

Szabo Carolina 36 kilós pici lány,de senkit ne tévesszen meg apró és ártatlan kinézete. A tatamira lépve, miután elhangzik a „hajime”, egy erős, akaratos és robbanékony versenyzővé változik, aki nem ismer akadályt. Miután négy ipponnal végigsöpört a csoportján, boldogan ugrott mindeki nyakába, immáron sokszoros bajnokként.

Szentandrászki Gréta neve már ismerősen cseng a versenyeken, hiszen szinte minden mérkőzés végén elhangzik, mint győztes. Ez alkalommal háromszor hallhattuk és plusz egyszer az eredményhirdetés végén, amikor is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Gréti az egyik legeredményesebb versenyzője a csabai klubnak és edzője, Gyáni János sok reményt fűz hozzá a jövőre nézve.

Kara Bence címvédőként indult a bajnokságon, a plusz 60 kilós kategória abszolút győzteseként, akit már régóta nem tudott legyűrni senki. Ő maga is tudja, hogy a legjobb, de ez a magabiztosság soha nem vált hátrányára. A judo sport iránti alázata és edzésmunkája példaértékű. Most is megmutatta, hogy magasan a mezőny fölött van és négy győzelemmel megvédte bajnoki címét, ezzel bezsebelve a harmadik aranyat a csapatnak.

Szigetvári Kevin nagyon jól versenyzett, egészen a döntőig jutott, ahol sajnos alul maradt, így a második helyen végzett. Gyáni János edző szerint még több van benne, mint versenyzőbe és nem elégszenek meg a második hellyel.

Kovács Antal is a plusz 60 kilósok oszlopos tagja és csapattársa, Kara Bence nagy riválisa. A békéscsabai judósok abszolút uralják ezt a mezőnyt, hiszen minden alkalommal ők viszik el az érmes helyezéseket. Anti kiválóan versenyzett, lábsöprései bronzérmet értek.

Éber Boldzisár az A-korosztály, azaz a tizenegy évesek pluszosai között a pontszerző ötödik helyen végzett.

Vasárnap az U23-as országos bajnokság került megrendezésre Cegléden. Az új sportcentrum modern és szép környezetet biztosított ezen rangos eseménynek. A Békés Megyei Kano Judo Sportegyesületből öten álltak tatamira.

A legeredményesebben maga az edző, Gyáni János lánya, Gyáni Amanda szerepelt. A 78 kilogrammos súlycsoportban a harmadik helyen zárt.

Kovács Hajnalka ifjúsági korosztályú, de szokás szerint elindult az idősebbek között is. A mérkőzésein meglátszott, hogy most nem volt jó passzban, hiszen a tudásához képest kevesebbet tudott mutatni. De mint tudjuk, a sport – főleg a judo – ilyen és még a legjobbakkal is előfordul, hogy akkor abban a pillanatban nem száz százalékos a teljesítmény. Gyáni János edző megítélése szerint Hajni egy szuper judós és még így „félgázzal” is a pontszerző ötödik helyig jutott.

Lipták Fanni a nagyon erős 70 kilogrammban állt tatamira, ahol szépen helyt állt és  pontszerző ötödik lett.

Kutyej Adél időről-időre visszatér a versenyzéshez és teljesítménye alapján jól is teszi. Tanulmányai miatt a felkészülése hiányos, de a békéscsabai csapat oszlopos tagja. Most a pontszerző hetedik helyen végzett.

Végül de nem utolsó sorban Láza György, a pluszosok „ifjúsági veteránja”. Több száz óra edzésmunka, több száz kilométer és számtalan mérkőzés, amit eddig a judo sportban letett az asztalra. Keményen dolgozik, még keményebben harcol és mindig odaáll rendesen az ellenfeleinek. Az idősebbek között is megállta helyét, a pontszerző ötödik helyen végzett.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Hir6.hu)