Szeptember végével megkezdődtek a diák korcsoportban a magyar bajnoki címekért zajló versenyek. Elsőként a diák A- és diák B-korosztálynak rendezték meg Debrecenben az év kiemelkedő, pontszámításnál fontos küzdelmeit.



A nagy létszámú indulók között a Nagykanizsai TE 1866 judo szakosztály egy fővel képviselte városát a diák A-korcsoportban. Két fő sérülés miatt nem vehetett részt a versenyen. Tizenegy órakor a diák B-korosztály ( 11 évesek) küzdelmei kezdődtek, amelyek tizenöt órakor, eredményhirdetéssel fejeződtek be.

Csak ezután tudott a diák A-korcsoport bemelegíteni. Az első versenyzők között az NTE versenyzője Lipódi László is tizenhat órakor lépett tatamira a 60 kilogrammos súlycsoportban. Első meccsén ennek megfelelően, nem a saját formáját hozva, veszített győri ellenfelével szemben, akit egy héttel azelőtt az Atom-kupán Pakson tíz másodperc alatt ippon értékű dobással győzött le.

Visszamérkőzési lehetőségét első ízben megnyerte, ugyancsak tíz másodperc kedvenc dobásával. A folytatásban azonban nem volt aktív sem fejben, sem technikailag, így vesztesként jött le a tatamiról. A hetedik, pontszerző helyen végzett.

„Képességei szerint többre számítottunk tőle. Ezen a hosszúra sikeredett napon ennyire volt képes. Több versenyrutinra és nagyobb önbizalomra van szüksége még. Az elvárásoknak megfelelően megjelent a versenyen, képviselte szakosztályát, melyért dicséret illeti” – nyilatkozott Mester Józsefné, edző.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
)