A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub hat judokája tette próbára magát a paksi nemzetközi Atom-kupán. A céhes városbeliek visszajáró vendégek e rangos megmérettetésre, s Veres László edző elmondása szerint tanítványai újfent jól szerepeltek a magyarországi viadalon.



A versenyen a magyar és romániai cselgáncsozókon kívül osztrák, szerb és horvát sportolók is küzdőtérre léptek, a háromszékiek mérlege pedig négy dobogós helyezés.


Nagy Mózes Sportklub egyéni eredmények
Diák A-korcsoport (2005-ben születettek):
Aranyérmes:
Balogh Hanna (50 kg),
Ezüstérmes: Borcsa Félix Lehel (+66 kg), Kovács Karsaly (60 kg)
Bronzérmes: Marthi Áron (41 kg)
Imre Lóránt (45 kg) ezúttal nem ért el helyezést

Diák C-korcsoport (2007-ben születettek)
Ezüstérmes:
Miklós András Benedek (33 kg)


Borcsa Félix Lehel, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK judósa bronzéremmel zárta az elmúlt hétvégén Szörényváron megtartott és az U12–14–16-os korosztályú sportolók számára kiírt földharc országos bajnokságot.

A céhes városbeli judoka a legkisebbek között, a +50 kilogrammos súlycsoportban állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

Veres László mester irányítása alatt a felső-háromszéki sportklub kilenc cselgáncsozója lépett tatamira, akiknek a bajnoki bronzérem mellett további négy ötödik és egy hetedik helyezés volt a mérlegük. Az U12-es korcsoportban Barbocz Mátyás, Aracsi Ákos (mindketten 42 kilogrammban) és Szima Tamás (50 kg), illetve az U14-esek között Balogh Hanna (52 kg) kevéssel maradt le a harmadik helyről. És végül, de nem utolsósorban az U14-esek 38 kilogrammos viadalában küzdő Baricz Örs hetedikként zárta a Duna-parti megmérettetést.

– Tanítványaim küzdeni akarásával, hogy miként harcoltak, elégedett vagyok, ám az érmek számával nem. Többet is szerezhettünk volna, annak tükrében, hogy sok esetben csak egy hajszálon múlott a dobogós helyezés – nyilatkozta Veres László, a Nagy Mózes SK edzője.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: 3szek.ro)