Szeptember 30-án szervezték meg a diák A- és B-korosztályoknak a magyar bajnokságot. A debreceni sportcsarnokban négy tatamin mérhették össze tudásukat az ország legjobbjai. A rangos versenyen minden judocsapat igyekezett a legjobbat kihozni versenyzőiből.




Büszkén mondhatja el Nagy Patrícia vezetőedző is, hogy mind a hat nipponos judoka a legjobb ötben végzett. Bár a verseny most is tartogatott váratlan helyzeteket, judokáik szépen meneteltek előre. A 35 kilogrammos súlycsoportban kemény meccsel kezdett versenyzőnk, Bánki Milán. Sok minden történt a meccs alatt és a fair-play jegyében beleegyeztünk, hogy újrajátsszák a mérkőzést. Versenyzőnk sajnos a váratlan helyzet okozta izgalom és a kevés felkészülési idő miatt alul maradt. De Milán menetelt tovább a vigaszágon, harcolva azért, ami miatt jött, egy éremért. Végül a harmadik helyért folytatott küzdelemben a csapattársa, Havas Balázs ellen kellett kiállnia. Balázs az egész verseny alatt nagyon szépen és stabilan dolgozott és az elődöntőben épphogy alulmaradt. A bronz meccsből végül Balázs került ki győztesen, így Bánki Milán az ötödik helyen végzett. Havas Balázs ezúton szerezte meg a magyar bajnoki bronzérmet.

Az ugyanebben a súlycsoportban versenyző Koroly Ádámot ezúttal nem lehetett megállítani ebben a nagyon erős súlycsoportban. Erős és támadásdús judóval, nagy riválisokat megverve, élete első magyar bajnoki aranyérmét szerezte meg. A diák B, 32 kilogrammban induló Ferencz Barnabás is szép judóval menetelt meccsről, meccsre előre, de végül a bronzéremért vívott küzdelemben sajnos szó szerint az utolsó másodpercekben alul maradt, így az előkelő ötödik helyen végzett.

Késő délután a diák A-korosztály folytatta a versenyzést.

„Alacsony Petra (diák A, 45 kg) most is remekelt. Bravúros megoldásokkal nyerte meg küzdelmeit, amelyek során nem talált legyőzőre. Ezzel a magyar bajnoki aranyéremmel elérte, hogy egymás után harmadszor is magyar bajnok lett, amire nagyon büszkék vagyunk, hiszen ezt kevesen érik el, pláne ilyen fiatalon! Még hosszú út áll előtte, de igen jó irányban halad, és ha kitart a kemény munka mellett, tudom nagyon szép eredményeket fogunk még együtt megélni” – nyilatkozott Nagy Patrícia.



A fiúknál Bíró Benedek (diák A, 41 kg) szépen menetelt, de sajnos a verseny későbbi győztese megállította az elődöntőben. A harmadik helyért vívott küzdelemben, miközben vezetett két sidóval, sajnos egy pillanatot kihagyott a golden score-ban, így ötödik helyezettként zárhatta a versenyt.

„Végül hat versenyzővel két aranyat, egy bronzot és három ötödik helyezést értünk el. Ezt óriási sikernek élem meg, nagyon büszke vagyok a gyerekekre! Keményen dolgoznak, és nagyon boldog vagyok, hogy látják nem hiába – összegezte a versenyt Nagy Patrícia. – Ezúton szeretném megköszönni korábbi edzőtársamnak, Domonkos Bernadettnek a gyerekek felkészülésében a segítségét. Bár az ő élete most egy éve másik irányban folytatódott, óriási köszönettel tartozok neki a diák B és C csapatunk neveléséért, tanításáért és összekovácsolásáért.



Nippon Sport JC egyéni eredmények
Aranyérmes:
Alacsony Petra (diák A, 45 kg), Koroly Ádám (diák B, 35 kg)
Bronzérmes: Havas Balázs (diák B, 35 kg)
Ötödik helyezett: Bánki Milán (diák B, 35 kg), Bíró Benedek (diák A, 41 kg), Ferencz Barnabás (diák B, 32 kg)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
)