Szeptember 23-án és -24-én harminchatodik alaklommal rendezték meg Pakson az Atom-kupa nemzetközi versenyt. A szombati napon a diák C-korosztálynak a Magyar Kupa, a diák A-, B-korosztálynak pedig országos rangsor is volt egyben ez a verseny.



Szlovák, román és magyar csapatok népes mezőnnyel neveztek a különböző korosztályok versengésére. A Nagykanizsai TE 1866 judo szakosztály hat fiatal versenyzője mérlegelt be a tizenegy órai kezdésig.

Elsőként a diák C-korosztály (2007 évben születettek) Magyar Kupa mérkőzései folytak. Öt nagykanizsai fiatal indult a 30, 36 és az 50 kilogrammban. A 30 kilogrammban Kovács Ákos körmérkőzéses rendszerben a negyedik helyet tudta megszerezni egy győzelemmel. A 36 kilogrammban két fiú is érdekelt volt: Lipódi Márton egy győzelemmel, két vereséggel a hetedik helyen végzett, míg társa, Szeghy Tamás négy győzelemmel egy vereséggel a harmadik helyet vívta ki.

A lányok a 36 kilogrammos versenyében Garai Emese indult és két ippongyőzelemmel első helyezett lett. Az 50 kilogrammban Garai Nimród vereséget szenvedett két ízben is, így az ötödik helyen zárta a versenyt.

A diák A-korcsoport ( 13 évesek) versenyzői között Lipódi László két győzelemmel egy vereséggel a harmadik helyet szerezte meg.

„Összességében hat induló közül az NTE három érmet (1 arany, 2 bronz), egy negyedik, egy ötödik, egy hetetdik helyet szerzett ezen a rangos és jól szervezett versenyen. Ezzel az eredménnyel a bajnokságon is elégedettek lennénk. A diák A-korosztálynak egy hete van még, a diák c-korosztálynak pedig majd két hónapja a bajnokságra való felkészülésre, a technikák kivitelezésének javítására, a betegek felgyógyulására” – értékelt Mester Józsefné edző.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
)