Új kormányhatározat jelent meg az MVSC sportlétesítményeinek felújításáról. A munkálatok keretében a sporttelepet az NB3-as bajnokság követelményeinek megfelelően modernizálják, és megújul a judoteremnek, öltözőknek otthont adó klubház is. A beruházás összértéke csaknem egymilliárd forint.



– Gyakorlatilag egy ötven éves épületről van szó, amelynek az épületgépészete is elavult – mondta el hétfőn a helyszínen Illyés Miklós, az MVSC elnöke. A 900 millió forintos beruházás tartalmazza a labdarúgó pálya felújítását, egy NB3-as szintű pálya kialakítását, az épület energetikai felújítását, épületgépészeti rekonstrukcióját, illetve a tetőszerkezet rekonstrukcióját is.



Ezzel párhuzamosan, a Magyar Judo Szövetség sportágfejlesztési programjának keretein belül egy 50 millió forintos judoterem felújítás is zajlik, amelyet már el is kezdtek. Ennek a befejezési határideje október 2-a – tette hozzá Illyés Miklós.

A kormányrendelet szerint a sporttelep felújításának 2018. február 28-áig kell befejeződnie, s addig az új judotermet sem tudják használatba venni, amíg az épület teljes felújítása meg nem történik.

Illyés Miklós arról is szólt, hogy az eredetileg tervezett átadási időponthoz képest azért is csúszik a beruházás, mert kérték, hogy strukturálják ezt át. Kiderült ugyanis, hogy a Diósgyőr nem fog itt NB1-es mérkőzéseket játszani, ezért egy NB3-as kategóriájú stadiont alakítanak ki. Az ilyen módon megmaradó forrásokat pedig az épület felújítására tudják fordítani.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Minap.hu
Fotó: Végh Csaba)