A Judo a Pápai Sportért Alapítvány meghívására Pápán tartott továbbképzést a Bakony Judo Klub és a Judo a Pápai Sportért Alapítvány edzőinek és edzőjelöltjeinek Ilyés Gyula coach, sportpszichológus.




A judós rész 33:40-től látható


A képzés témája az óvodás és kisiskolás korú gyerekek judo képzése volt. A közel két órás interaktív előadáson Ilyés mester és felesége Dorka rengeteg hasznos tanácsot adott pápai kollégáinak, nagyban hozzájárultak, hogy a szeptembertől kezdődő új csoport beosztások miatti megnövekvő feladatokkal könnyebben birkózhassanak meg.



Szeptembertől átalakul a pápai judo, annak reményében, hogy az óvodások és a kisiskolások körében népszerűbb legyen a judo, kisebb legyen a fluktuáció, valamint hogy hosszú távon kialakulhasson egy biztos versenyzői létszám. Az óvodás csoportot ezután is Mezei Csaba vezeti, a most alakuló mini judo csapatot Balikó András fogja irányítani.

A mini csoport feladata lesz, hogy a hat-nyolc éves gyerekek megszeressék a judót, és olyan komoly alapokat kapjanak, ami lehetővé teszi, hogy akár versenyzőként, akár hobbi judósként eredményesek lehessenek.

A pápai klubok és a Gyula vezette Veresi Küzdősport Egyesület évek óta igazi barátságot ápolnak, a pápai versenyzők rendszeres vendégei a Newaza Fesztiválnak, a veresi judokák pedig a pápai Bakony-kupán, illetve a kata szemináriumokon vesznek részt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)