A Vörösmarty iskola diákja kiérdemelte a „Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2016” díjat. Jeles tanulmányi eredménye mellett a judo területén elért sikerei is hozzájárultak ahhoz, hogy az ország legjobbjai közt lehessen. „Önfegyelem, koncentráció, kitartás” – összegez a nyolcadikba lépő fiatal.




Jövőre már a továbbtanulás is porondon lesz


A napokban osztották ki a „Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2016” címeket. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívása keretében azok pályázhattak – három korosztályi kategóriában –, akik a 2015/2016-os tanévben eredményes tanulmányi munkájuk mellett kiváló sportteljesítményt nyújtottak.

Iskola, különórák, judo
Az általános iskola 5-8. évfolyamos tanulói közt adta be pályázatát a Vörösmarty iskola diákja, Györki Dániel, kiváló eredményei (2015/2016-os tanév tanulmányi átlaga 4,8 fölötti, országos judo diákolimpia bronzérem az Orosházi Judo Sportegyesület tagjaként, Országos Robotika Verseny csapatarany) meghozták az elismerést. Az erről szóló oklevelet június 15-én, postai úton vehette át. Azt mondja, nagy örömmel élte meg.

„A hétköznapjaim elég zsúfoltak, mivel a tanórák után az iskolai tehetségsávba tartozó órákon veszek részt (például robotika, német), levezetésül pedig napi kétórás judoedzés zárja a napomat. Előfordul, hogy vidéki edzésekre is járok, főként versenyszezonban” – összegzi napjait az OrosCafénak Dani, hozzátéve, a sportot és a tanulást nehéz összeegyeztetni, de nagyon megéri.


„Mivel az iskolai és sportprogramjaim előre meghatározott időpontokban vannak, ezért a maradék időt kell jól beosztanom, hogy a tanulásra is elegendő jusson. Gyakran a hétvége a tanuláson túl sport- vagy tanulmányi versenyen való részvétellel telik. A sport segít a tanulásban, önfegyelemben, koncentrációban, kitartásban” – teszi hozzá magabiztosan.

Az orosházi fiatal kiemeli, eredményeihez nagyban hozzájárulnak szülei, tanárai, edzői és edzőtársai. Szeptemberben a 8. osztályt kezdi, ezért – ahogy leszögezi – a továbbtanulásra kell koncentrálnia, de természetesen, úgy, mint eddig, a sport- és tanulmányi versenyeknek is szorít időt, és bízik abban, hogy az eredmények sem maradnak el.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Oroscafe.hu
Vági Kata írása
Fotó: Kecskeméti Krisztina)