Ez a Veres László és Czifra Attila irányította kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK judocsapatának elmúlt hétvégi mérlege, amely szombaton és vasárnap az U12–13-as judokák számára kiírt országos bajnokság temesvári döntőjén vendégszerepelt.



A céhes városbeliek legjobb eredménye a sepsiszentgyörgyi Balogh Hanna és a szentkatolni Borcsa Félix Lehel nevéhez fűződik, akik zsinórban a harmadik évben zsebelték be a legjobbnak járó bajnoki aranyat.

A bánsági döntő első napján, szombaton az U13-as korosztály küzdelmeit rendezték meg, s Balogh Hanna a 48 kilogrammos súlycsoportban nem talált legyőzőre. A nap másik legjobb eredményét Deák Roland szállította, aki az 50 kilogrammosok között ötödik lett. Hanna 2015-ben 40 kilogrammban, 2016-ban 44 kilogrammban volt Románia legjobbja, az újabb aranyérem pedig kitartásának, a kemény munkának és elkötelezettségének eredménye.

Vasárnap a kisebb korosztálybeliek, az U12-esek következtek, és a felső-háromszéki sportklub judósai most is kitettek magukért. Borcsa Félix Lehel a +60 kilogrammos súlycsoportban keményen küzdve szerezte meg a bajnoki címet, míg Barbocz Mátyás (34 kg) és az ozsdolai Barti Hanna (48 kg) bronzéremmel zárta a versenyt, s az elvesztett kisdöntő után Marthi Áron (42 kg) és Szima Tamás (46 kg) az ötödik hellyel vigasztalódhatott. Ezt megelőzően Félix 2015-ben a +50 kilogrammban, míg 2016-ban +55-ben szerezett bajnoki aranyérmet.

– Volt, akitől többet vártam, többre számítottam, de ez sem rossz, és nem szabad panaszkodnom. Úgy érzem, hogy Marthi és Szima megnyerhette volna a bronzmeccsét, és ez egy picit bosszantó. Hanna és Félix végig jól küzdött, minden párharcuk kemény volt, és megérdemelten lettek országos bajnokok – nyilatkozta Veres László edző.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: 3szek.ro)