Június első hétvégéjén is remekeltek az Ipponosok a serdülő Európa-kupán. Fiú 50 kilogrammban a Budapest-kupa után ismét átgázolt a mezőnyön a három fiú versenyzőjük, és csak egymást verték meg.



Kovács Attila erőnyerőként kezdett majd első ellenfelét ipponnal győzte le. Attila tovább folytatta, mert miskolci ellenfelét is ipponnal múlta felül. A döntőbejutásért saját csapattársával Szabó Áronnal kellett farkasszemet néznie. Ez a mérkőzés most Áron győzelmét hozta ipponnal, így Attila a harmadik helyért cseh ellenfelét leszorította ezáltal felállhatott a dobogó alsó fokára.

Ugyan ebben a súlycsoportban Szabó Áron is erőnyerőként kezdett majd az osztrák versenyzőt vazarira majd ipponra dobta. Pécsi ellenfelén öt vazarit sikerült dobnia, majd a döntőbejutásért Kovács Attilát győzte le, de a döntőben Kovács Bence, Attila testvérével is meg kellett küzdenie.

A döntőben a rendes menetidőben nem született eredmény így aranypont következett ahol Bence vazarival tudott győzni. Áron a második helyen zárt. Kovács Bence is erőnyerőként kezdett, majd kecskeméti ellenfelét ipponra dobta, cseh judóst leszorította, samurai-os versenyzőt ismét ipponra dobta, majd következett a már említett házi döntő.

A lányok sem tétlenkedtek. 44 kilogrammban Vaska Fanni erőnyerőként, majd pécsi és diósdi riválisait győzte le ipponnal, majd a döntőben nipponos ellenfelét vazarival utasította maga mögé, ez pedig az első helyen végzett. A 48 kilogrammban Keller Rebeka sem kímélte ellenfeleit, mivel két gyors ippongyőzelemmel már a döntőbejutásért állt szőnyegen cseh versenyzővel szemben, akitől sajnos vereséget szenvedett, de ez nem szegte kedvét, mivel a harmadik helyért vazarival legyőzte lengyel ellenfelét. Rebeka is a dobogó alsó fokára állhatott fel.

Vasárnapra csak Pokk Armand maradt, aki újpesti és honvédos ellenfelét ipponnal győzte le, majd a döntőben az RHDSE versenyzőjét egy vazarival, így Armand a pódium legfelső fokára állhatott fel.

„A gyerekek nagyon szépen dolgozva és nagyon magabiztosan judózva érték el ezeket a remek eredményeket, ráadásul nagyon kimagaslóak a mezőnytől.”


Edző:
Csernoviczki Csaba, Ju Szaszaki, Fábián Béla, Nagy István Levente


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Ippon Judo Tatabánya)