Április utolsó hétvégéjén több versenyen mérették meg magukat a Veszprém JSE judósai, itthon és külföldön egyaránt. Horváth Dorottya Franciaországban nemzetközi versenyen vett részt, ahol bronzérmet szerzett.



Ugyan csak felnőtt korosztályban a veszprémi nevelésű, jelenleg a Paksi Atomerőmű SE versenyzőjeként Windischmann Bence első felnőtt Európa-kupáján Szarajevóban a kilencedik helyen végzett súlycsoportjában. Bence élete első nemzetközi versenyén a népes mezőnyben megszerezte első győzelmeit is.

Minden eddiginél több judós – 25 ország 205 klubjának 1543 versenyzője – lépett tatamira a 30. Budapest-kupán, ragyogóan sikerült a neves jubileum! Április utolsó hétvégéjén a Megyeri úti jégcsarnokban nyolc tatamin zajlottak a küzdelmek a régió legrangosabb utánpótlásversenyén, amely újabb rekordokat döntött. Huszonhárom európai ország (Ausztria, Azerbajdzsán, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Finnország, Grúzia, Nagy-Britannia, Görögország, Izrael, Hollandia, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia, Svédország, Svájc, Ukrajna és Magyarország) mellett a tengerentúlról, Kanadából és a Dominikai Köztársaságból is érkeztek judósok a Budapesti Regionális Judo Szövetség nemzetközi versenyére.



A Veszprém Judo SE hat versenyzővel képviselte magát a két napon, amelyen az alábbi eredmények születtek:


Aranyérmes:
Illés Sándor
Ezüstérmes: Hajdu Balázs
Edző: Károlyi Gábor, Takács Attila


Takács Emesének, Frantal Nándornak, Takács Regőnek és Lőrincze Dittának most nem sikerült az éremszerzés, de remekül helytálltak.

A Veszprém Judo SE tizenkét fővel képviseltette magát a tapolcai newaza versenyen, s miden versenyzőjük éremmel térhetett haza. A veszprémi csapat a csapatversenyben a második helyen végzett.

Ezen a versenyen kísérte először és irányította a csapatot az egyesület fiatal edzője, Walczer Gyula.




Egyéni eredmények:

Aranyérmes: Dienes Károly, Illés Sándor, Kovács Tamás, Érsek Mózes, Albert Anna Éva, Pfenning Luca, Pfenning Hanna, Horváth Eszter Ilona
Ezüstérmes: Kovács Ege Balázs
Bronzérmes: Zeke Tamás, Nagy Tamás, Kiss Benett


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)