Két harmadik- és két ötödik hellyel térhettek haza a csíki judósok a Ramnicu Valceán megrendezett U14-es korosztályúak országos döntőjéről. A veteránok Vágbesztercén bővítették éremkollekciójukat.



A sportolókat Dániel Albert (Csíkszeredai ISK és a szentegyházi csoport), Dánél Szabolcs (Csíkszeredai ISK és a csíkszenttamási csoport), illetve Dánél Sándor (Csíkszeredai Sportklub) edzők készítették fel. Tamás Réka a 32 kilogrammos súlycsoportban, Ágoston Ágota pedig a 40 kilogrammosoknál szerzett bronzérmet az Olt-menti városban.


Csíki eredmények
Bronzérmes:
Tamás Réka Mária (32 kilogrammos súlycsoport/ Csíkszeredai ISK, szentegyházi csoport), Ágoston Ágota (40 kg/ Csíkszeredai ISK, csíkszenttamási csoport)
Ötödik helyezett: Szász Róbert (34 kg/ Csíkszeredai Sportklub) és Lázár Máté (38 kg/ Csíkszeredai ISK)


Jól szerepeltek a háromszékiek is, a Kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub képviselői közül Balogh Hanna (48 kg) és Baricz Örs (38 kg) bronzéremmel tért haza.

Arany, ezüst és bronz
Tíz ország több mint száz sportolója vett részt a felvidéki Végbesztercén (Povazska Bystrica) megrendezett Slovakia Masters nemzetközi bajnokságon. A nyári, zágrábi veterán Európa-bajnokságra készülő csíki judósok is elutaztak Szlovákiába, ezt a versenyt főleg a felkészülés szempontjából tartották fontosnak.



Az M4-es korosztályban a 45–49 évesek, az M5-ben pedig az 50–54 évesek indulhatnak.


Csíki egyéni eredmények
Aranyérmes:
Bilibók Sándor (M5/73 kg)
Ezüstérmes: Szőcs László (M4/+100 kilogrammos súlycsoport)
Bronzérmes: Tordai Levente (M4/+100 kg) – 3. hely
Negyedik helyezett: Bilibók Sándor (M4/73 kg)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Szekelyhon.ro)