A Nagykanizsai TE 1866 és a Jigoro Kano Alapítvány szervezésében április 21-én pénteken, a Kanizsa Centrum Mozgásközpontjában rendezték meg a 2017. évi Kanizsa-bajnokság második fordulóját.




Négy csapat (Zalaegerszeg, Nagyatád, Lendva és Nagykanizsa) ötven tagja állt tatamira délután öt órakor. Hatalmas küzdelmeket, szép technikákat láthattak az érdeklődő nézők is, akik betértek a terembe, hiszen a Centrumban a „Szakmák éjszakája” program is zajlott egy időben a versennyel.

A hazai csapat kitett magáért, a mindössze 17 indulóból 14 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek, amely 156 pontot ért. Zalaegerszegnek 6 arany, 8 ezüst és 2 bronz jutott, amely 126 pontot jelentett a csapatnak.
Nagyatádnak, akik fiatal csapattal érkeztek 2 arany, 4 ezüst, 1 bronz és 1 ötödik helyet sikerült összegyűjteni, ami 60 pontot ért. Lendva csapatának 6 ezüst, 1 bronzérem jutott, ami 47 pontot ér az összesítésben.


A második forduló csapateredménye

1. Nagykanizsai TE 1866
2. Zalaegerszegi Judo SE
3. Nagyatádi Judo Club
4. JK Lendava

Az NTE 1866 egyéni eredményei
Aranyérmes:
Tóth Barnabás, Horváth Mátyás, Horváth Medox, Szelei Zita, Lipódi Márton, Szeghy Tamás, Garai Emese, Garai Nimród, Grabant Máté, Lipódi László, Kovács Zoltán, Nagy Adrián, Nagy Krisztofer
Ezüstérmes: Kovács Ákos, Sárközi Rajmund, Simon Barnabás
Bronzérmes: Lakner Tamás


A Nagykanizsai TE 1866 judo szakosztály tagjai Pápán jártak az 5. Bakony-kupán április 23-án vasárnap, amely egyben az Észak-dunántúli Regionális Judo Szövetség rangsorversenye is volt. A 33 résztvevő klubból 318 fiatal, diák, serdülő és ifjúsági korcsoportos judoka mérlegelt. A Dél-dunántúli régió három klubja (NTE 1866., Zalaegerszegi JSE, Kaposvári SI) is részt vett a versenyen szép számú nevezővel.



A Nagykanizsai Te 1866 judo szakosztálya tizenegy fővel nevezet a versenyre és mindannyian éremmel tértek haza (6 arany 3 ezüst, 2 bronz). A diák C-korosztályos versenyzők szerepeltek a legjobban, hiszen a nyolc indulóból hat aranyat és két ezüstöt értek el.


NTE 1866 egyéni eredmények
Aranyérmes:
Kovács Ákos, Garai Emese, Garai Nimród, Lipódi Márton, Szeghy Tamás, Nagy Adrián
Ezüstérmes: Horváth Medox, Sárközi Rajmund


A diák A-korcsoportban Lipódi Lászlónak a második helyet sikerült megszereznie, míg a serdülők között induló Kovács Zoltán és Nagy Krisztofer a harmadik helyen végzett.



„Nagy büszkeséggel töltött el bennünket edzőket és a kísérő szülőket is, a folyamatos győzelem, a jó teljesítmény és siker. Akiknek nem sikerült az élre törni, azoknak sincs restellni valójuk, hiszen minden győzelemből és vereségből van mit tanulniuk. A részvétel egyébként is már fél győzelem. Gratulálunk az eredményhez!” – értékelt Mester Józsefné edző.


Felkészítő edző:
Mester József, Mester Marcell, Mester Józsefné


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)