A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK judokája, Balogh Hanna és Baricz Örs bronzéremmel zárta a hétvégén Ramnicu Valceán megrendezett U14-es korosztályú judósok országos döntőjét, amelyen a céhes városbéli együttes három sportolóval volt érdekelt.




Sajnos, Szász Gergő (38 kg) elvesztette első meccsét, így időnap előtt búcsúzott, és helyezés nélkül zárta a tornát. A harminchét sportolót felvonultató 38 kilogrammos súlycsoportban Baricz Örs végig jól küzdött, s kis szerencsével akár döntőt is játszhatott volna, és a bajnoki címet is megszerezhette volna, de így meg kellett elégednie a bronzéremmel.


Az eredmény:
1. Gabriel Plesa (Targoviste), 2. Petrisor Dogaru (Bukaresti Makoryu Gym), 3. Baricz Örs és Claudiu Alexandru Oancea (Bukaresti Dinamo ISK).


A sepsiszentgyörgyi Balogh Hanna is jól harcolt a hétvégi döntőn, ám a 48 kilogrammos súlycsoportban neki is be kellett érnie a harmadik hellyel. A tehetséges sportolónak ez az idei első bajnoki érme, s bízunk abban, hogy szorgalmas munkával a későbbiekben majd meglesz az arany is.


Az eredmény:
1. Diana Maria Argint (Szörényvári MSC), 2. Georgiana Lirca (Marosvásárhelyi Bushi Shindo), 3. Balogh Hanna és Timea Vlad (Nagyváradi ISK-MSC).


A felső-háromszéki csapat következő versenye a sportiskolák számára kiírt bajnokság döntője lesz, amelyet a hétvégén Déván rendeznek meg. A Nagy Mózes SK-t pedig Gondos Réka (70 kg) és Kocsis Gergő (90 kg) képviseli ezen a megmérettetésen.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: 3szek.ro
Fotó: Veres László)