Siklós adott otthont az idei évben a serdülők országos diákolimpiájának. Március 4-én szombaton a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzője, Sóczó Réka az ötödik aranyáért utazott, és sikerrel is járt, az erős mezőnyben megvédte bajnoki címét a 63 kilogrammos súlycsoportban.



Idén is messzire kellett utazni az aranyéremért. A nemrég ifjúsági magyar bajnoki döntős Sóczó Rebeka esélyesként utazott Siklósra. A legjobb négy közé kerülésért talán legnagyobb riválisával kellett megküzdenie. A hosszabbításos mérkőzésen végül sikerrel jutott túl. A következő két mérkőzést okos judóval hozni tudta, ami azt jelentette, hogy eddigi össszes diákolimpiájáról arannyal utazhatott haza.

Varga István edző így összegzett: „Nagyon örülök, hogy megint sikerült, Rebeka kitett magáért. A forma még nem volt tökéletes, de nem ez volt idén a főverseny. Taktikailag éretten judózott, bár voltak pillanatnyi kihagyások, nem befolyásolták a végeredményt. Ismeretlen mezőnybe csöppentünk, hiszen a súly- és korcsoportváltások mindig kisebb kavarodást okoznak. Szerencsére a várakozásunk igazolódott: Rebeka idén is minden versenyen esélyesként állhat tatamira.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: bmsextra.hu)