Március 12-én a Budaörs-kupán tizenhét versenyzővel vettek részt a diósdi judósok, s a siker most sem maradt el. A legidősebbek között (serdülő korosztály) csak három versenyezőjük indult, tekintettel az elmúlt időszak sok versenyére.




Kovács Boglárka és Vargha Zsolt bronzérmes lett, Bíró Botond pedig ötödik helyen végzett. Diák A-korosztályban Kovács Boglárka aranyérmet, Lipcsei Martin ezüstérmet, Balog Bálint és Bodor Sebestyén bronzérmet szerzett, Jüttner Ábel ötödik lett.

Diák B-korosztályban Baranyai Botond bronzérmes, Kovács Gergő és Kutala Zsombor ötödik lett. Tölgyfa János ezúttal helyezetlenül végzett. Diák C-korosztályban aranyérmes lett Jüttner Janka, Kisfaludi Eszter, Horváth Nándor és Révay Balázs. Takács Gergő ötödik helyen végzett. Szatmári Szabolcsnak is sikerült meccset nyerni, de sajnos nem jutott el a helyosztókig.

„Bár nem teljes csapattal indultunk és eredményeink Érdre és Diósdra megosztva lettek beszámítva, így is ötven csapat közül Diósd negyedik lett az éremtáblázaton, Érd huszonhetedik.”

Március 4-én, hét versenyzővel Siklósra utaztak, az idei serdülő országos diákolimpiára. Hajdu Ilang már az ifjúsági országos bajnokságon szerzett ötödik helyezésével is megmutatta, hogy számolni kell vele. Most pedig a 44 kilogrammosok serdülő mezőnyében (saját korosztályában) nem talált legyőzőjére, így az aranyérmet akasztották a nyakába.

Büki Viktória még egy évvel a serdülő korosztály alatt van, de próbára tette magát és nem kis sikerrel, hiszen a dobogó harmadik fokáig küzdötte fel magát a 48 kilogrammos súlycsoportban, akárcsak Riedl Dóra, aki elsőéves serdülőként állt helyt. Az 57 kilogrammban Bodor Sára remekelt. Csak a negyeddöntőben talált legyőzőre, aki a súlycsoport későbbi győztese lett, majd a bronzmeccsen már nem hibázott, így ő is harmadik lett. Dávid Éva +63 kilogrammban két győztes és két vesztes meccsel a pontszerző hetedik helyen végzett.

A fiúk között az 50 kilogrammban Bíró Botond indult. Az első meccse jól indult, átvette az irányítást, de sajnos ellenfele fordítani tudott, és legyőzte, így nem jutott el a helyosztókig. Vargha Zsolt ismét remek formában volt. Egy vesztes és három győztes mérkőzéssel a bronzérmet szerezte meg.

Az egyesületek közötti ranglistán az előkelő nyolcadik helyre kerültek a diósdiak az öt fényes éremmel és egy helyezéssel.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Diósdi DSE)